Blogger Flaş Haber Besleme ID Eklentisi

Arlina Design: Blogger Flaş Haber Besleme ID Eklentisi 17.5.16
Blog Flaş Haber Besleme Eklentisi - Blog siteleriniz yayınlarını flaş haber olarak blog sitenizin anasayfasına entegre edebilirsiniz.

Blogger Flaş Haber Besleme ID Eklentisi

Blog Flaş Haber Besleme Eklentisi Nasıl Çalışır? - Blog sayfalarınızda bulunan içeriklerin etiketlerini takip ederek ve en yeni blog yayınından başlamak üzere tüm blog yayınlarını anasayfada başlıklar bazlı flaş haber navigasyonu görevini otomatik olarak tekrar ziyaretçilerinize görünmesini sağlar.

Blog Flaş Haber Besleme Eklentisi Nasıl Eklenir?


1- Blogger Entegre dediğimiz yani blogger hesabınıza giriş yapın ve Şablon > HTML'i Düzenle ve CTRL+F yardımıyla  ]]></b:skin> yada </style> kodunu bulun ve aşağıdaki CSS kodlarını  ]]></b:skin> yada </style> kodları içerisine ekleyin.

#beflashaber {margin:15px 0 0 0;margin-right:15px;height:42px;line-height:29px;overflow:hidden;background:#fff;border:1px solid #e6e6e6;}
#beflashaber .breakhead {position:absolute;background:none repeat scroll 0 0 #363b40;color:#fff;display:block;float:left;font-family:inherit;font-size:16px;font-weight:400;text-transform:uppercase;padding:6.5px 22px;}
#adbeflashaber li a {font-family:inherit;font-weight:400;color:#666;margin-top:10px;transition:all 0.5s ease-in-out;}
#adbeflashaber li a:hover {color:#359bed;}
#adbeflashaber {float:left;margin-left:75px;margin-top:6px;}
#adbeflashaber ul,#adbeflashaber li{list-style:none;margin:0;padding:0}
@media only screen and (max-width:640px){
#beflashaber {margin:20px 0 0 0;margin-right:0;}
#beflashaber .breakhead {padding:6.5px 14px;}
#adbeflashaber {margin-left:50px;}}

2- Aşağıdaki Javascript kodunu </body> kodunun bir satır üzerine ekleyin.

<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
$(document).ready(function(){var e="https://bloggereklentileri.blogspot.com",t=20;$.ajax({url:""+e+"/feeds/posts/default?alt=json-in-script&max-results="+t,type:"get",dataType:"jsonp",success:function(e){function t(){$("#adbeflashaber li:first").slideUp(function(){$(this).appendTo($("#adbeflashaber ul")).slideDown()})}var n,r,s="",a=e.feed.entry;if(void 0!==a){s="<ul>";for(var l=0;l<a.length;l++){for(var o=0;o<a[l].link.length;o++)if("alternate"==a[l].link[o].rel){n=a[l].link[o].href;break}r=a[l].title.$t,s+='<li><a href="'+n+'" target="_blank">'+r+"</a></li>"}s+="</ul>",$("#adbeflashaber").html(s),setInterval(function(){t()},5e3)}else $("#adbeflashaber").html("<span>Sonuç yok!</span>")},error:function(){$("#adbeflashaber").html("<strong>Yükleme Hatası!</strong>")}})});
//]]>
</script>

NOT: Yukarıdaki Javascript kodu içerisinde yer alan renkli alanı kendi blog adresinize göre düzenleyin.

3- Aşağıdaki flaş haber besleme HTML kodunu <body> ile </body> kodu arasında görünmesini istediğiniz yere ekleyin. Bu blog flaş haber besleme eklentisini genelde blog kullanıcıları <body> kodunun hemen bir satır altına ekleyerek kullanmaktadır.

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<div id='beflashaber'><span class='breakhead'><i class='fa fa-rss'/></span>
<div id='adbeflashaber'>Yükleniyor...</div></div>
</b:if>

Eğer sadece anasayfada flaş haberlerin yayınlanmasını istiyorsanız yukarıdaki HTML kodu ekleyin. Tüm sayfalarda flaş haberlerin yayınlanması için aşağıdaki HTML kodu ekleyin. Her iki koddan birini eklemeniz yeterli olacaktır.

<div id='beflashaber'><span class='breakhead'><i class='fa fa-rss'/></span>
<div id='adbeflashaber'>Yükleniyor...</div></div>

4- Şablonu kaydedin ve blogunuzu kontrol edin.

Bknz: Blog Resimli Flaş Haberleri Widgeti Eklentisi


Blogger Flaş Haber Besleme ID Eklentisi hakkında daha fazla bilgi için iletişim sayfasından yada yorum bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder