Blogger / Blogspot Özellikleri

Arlina Design: Blogger / Blogspot Özellikleri 5.6.16
Blogger / Blogspot Özellikleri

Başlangıçta Blogger yalnızca çevrimiçi günlük notların paylaşıldığı kişisel bir sayfadan gün geçtikçe gelişen bu sayfalar bir platform içinde web sitesine dönüşerek yeni yayınlar için en popüler içerik yönetim sistemlerinden (CMS) biri oldu.

Blogger, Google tarafından güçlü bir web yayıncılığı platformlarından biridir. Ücretsiz, kolay ve kullanışlı, hızlı, istikrarlı, güvenilir ve günceldir. Eğer bir blogger web siteniz yoksa ve paylaşmak istediğiniz dergi, alışveriş, blog, portföy, CV ve daha fazlası için bir web sitesi oluşturmak için bu platformu kullanabilirsiniz.


Blogger sitelerinin tümünde standart olarak gelir bazlı özellikleri de birlikte sunmaktadır. En önemli hususlardan biri de blogger ücretsiz şablonları, widget'lar, blogger ipuçları ve araçları ile blogger web sitelerinin yeteneklerini kullanmanıza yardımcı olur. Sadece istediğiniz, kullanmak istediğiniz blogger web sitesini tasarlayın. Gereksiz eklenti ve kodlamalardan kaçının.

Blogger'ın Popülerliği

Dünyada % 35 oranla en fazla web sitleri blogger ile oluşturulmuştur. Milyonlarca aktif kullanıcıya sahip olan google blogger üzerinde 24 saat içerisinde 1 milyara yakın makale yayınlanmakta ve 50'den fazla dil seçeneği ile desteklenmiştir. Bu CMS dünyaca ünlenmiş ve gün geçtikçe büyüyen kalabalık ve kullanışlı bir değerdir.

Blogger ile Çalışmanın Kolaylığı

HTML, CSS ve JavaScript kodları tercübeniz var mı? Yoksa Blogger sizin için en doğru seçim olacaktır. Bu CMS görsel ve kolay yönetici kontrol paneli arayüzü ile kolayca ayarları değiştirebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Bknz: İlk Blogunuzu Hangi Platform ile Nasıl Oluşturacaksınız?

Blogger'da bulunan Advanced Editor ile birkaç saniye içinde blogger web sitesini tasarlayarak özelleştirebilirsiniz. Arka plan resimlerini ve renklerini, widget'ları sürükleyerek yerlerini değiştirebilirsiniz.

Sınırsız renk seçeneklerini kullanarak ve google yazı fontlarını esnek düzen oluşturucu ile ayarlayabilirsiniz. Bu CMS hakkında daha fazla bilgilere de sahip olarak eşsiz tasarımlara imza atabilirsiniz.

Blogger Mobil Uyumluluğu

Blogger uzun zaman önce mobil arayüzüne yerleşik olarak geçiş yaptı. Mobil cihazlar üzerinde de güncel kalmak ve zengin ziyaretçi kitlesini tutmak, blogger web sitelerinin gelişen teknoloji ile orantılı olaması gelecek daha da önem kazanması açısından CMS için önemli bir gelişmedir.

Blogger SEO Dostu

Blogger'ın bu özelliği hakkında şüpheli düşüncelere hiç gerek yok. Blogger'ın özellikle Google arama sonuçlarındaki yüksek pozisyonlarında olduğunu asla unutmayın.

Blogger, Google'ın önemli ürünlerinden biri olduğunu asla unutmayın. Önümüzdeki yıllarda blogger'a önemli özellikler getirmeyi planlayan google bu özellikler ile kullanıcı sayısında önem yükselmeleri hedeflemektedir. Blogger'ın kullanıcı arayüzünde yerleşik olarak yer alan Google+ ve diğer sosyal ağlar yayınlarınızın tanıtımına yardımcı olacaktır.

Blogger Hızlı Paylaşım ve Yükleme

Bir blog oluşturarak yazı yayınlamak, bir resim veya video paylaşmak, şablon yükleme ve widget eklemek çok kolay ve tek bir tıklama ile bunları yapabilirsiniz. Blogger, Google hosting ile gelir sağlama ve Google barındırma ile dünyadaki en iyi ve en hızlı web sunucusu olduğunu itiraf etmeliyim. Birkaç saniye içinde web sayfalarınız yüklenir ve ziyaretçilerinizle buluşur. Siz ve ziyaretçileriniz hem de zamandan tasarruf ederek Blogger gibi hızlı bir CMS ile para kazanabilirsiniz.

Blogger İstikrarlı Hizmetler

Diğer web site veya bloglarda yaşanan herhangi bir web sitesinde sorunlar yaşamanız ve ziyaretçilerinizin sitenizi ziyaretinde 404 sayfa görüntüleri ile hayal kırıklığı yaşayabilir. Blogger ile bu gibi proglemlerin yaşanmaması ve Google'ın kullanmış olduğu teknoloji sayesinde blogger web sitesi ve sayfalarının kalıcı özelliğini asla unutmayın.

Blogger Güvenilir Sistem

Google'ın bir web sitesi hack edildi gördünüz mü? Asla. Blogger Kullanımı, Google tarafından korunacaktır anlamına gelir.

Blogger sitenizin ve blogger site bilgilerinizin herhangi bir hacker veya virüsün erişemeyeceği güvenli bir bölgede korunacağı ve kalıcı olarak kullanıcının erişimine imkan sağlayacaktır.

Blogger'da spam ve zararlı içerik sitenize geldiğinde önlemeye yardımcı olabilir spam filtresi sistemi geliştirdi.

Blogger ile Para Kazanmak

Blogger kendi sistemi içinde Adsense ve Google Affiliate Network ile birlikte gelir. Blogger'ın bu özellikleri ile para kazanmaya başlayabilirsiniz, ama tabii ki, Blogger ile para kazanmak için birçok başka yollar da vardır.

İhtiyacınız olan her şey blogunuzun zengin ve özgün içeriğe sahip olmasıdır. Unutmayın blogunuzu zenginleştiren içeriğidir.

Blogger Ücretsiz Özellikleri

Blogger şablonları gerekiyor mu? - Onlar ücretsizdir.
Blogger widgets gerekiyor mu? - Onlar ücretsizdir.
Blogger domains mı ihtiyacınız var? - Onlar ücretsizdir.
Blogger web sunucuları gerekiyor mu? - Onlar ücretsizdir.
Hepsi ücresiz. Blogger düşünceleri.

Bknz: Blog Nedir ve Nasıl Oluşturulur?

Blogger ile çalışmak maliyet gerektirmez, herhangi bir şey üzerinde işe başlatmak, fikirleri oluşturmak, vs. olabilir. İhtiyacınız olan her şey eş zamanlı hepsi bu. Tabii ki, ücretli bir şablon, özel alan adı ve üçüncü bir taraf destek hizmetleri için ödeme yapabilirsiniz. Ama bu durumlarda bile fiyatı da çok ucuzdur.

Blogger 24/7 Destek

İnternet üzerinde her yerde Blogger hakkında herhangi bir belge veya ipuçları bulabilirsiniz. Sadece Google ile arama yapmayı deneyin, Blogger kullanıcıları için birçok destek siteleri var.

Yorum Gönder