Beyaz Şapka SEO ve Siyah Şapka SEO Teknikleri

Arlina Design: Beyaz Şapka SEO ve Siyah Şapka SEO Teknikleri 10.7.16
Beyaz Şapka SEO ve Siyah Şapka SEO Teknikleri

Beyaz Şapka SEO ve Siyah Şapka SEO Teknikleri - Bu yazımızda Beyaz şapka SEO ve siyah şapka SEO Tekniklerini tartışarak blogunuzun gelecekteki yerini değerlendirilmek üzere bazı uygulamalar yapabilmenize yardımcı olmaya çalışacağız.

Beyaz Şapka SEO Teknikleri


Beyaz şapka SEO, SEO optimizasyonu çabalarının iyi ve doğru yönde olduğunu sağlayan ve arama motorları tarafından kurulmuştur. Kullanım şartlrını (TOS) ihlal etmez. SERP sayfa SEO teknikleri ile iyi sonuçlar elde etmek isteyen tüm blogcular için bunlardan birini uygulamaları tavsiye edilir. Beyaz şapka arama motorlarında blog sayfalarınızın page rank'ını yükseltir ve ana hedefi SEO'dur. Nitekim bu teknik daha uzun sürer, ama daha güvenli ve Arama Motorlarına tevekkül olabilmektedir.

Bir blog veya site sık sık arama motorları tarafından ziyaret edilmesi harika değil mi? Buna ek olarak, ziyaretçiler istikrarlı bir şekilde blogunuzu ziyaret etmesi ve Arama Motorları sayfalarınızı optimize etmesi daha da harika olacaktır.

Beyaz şapka SEO tarafından kullanılan teknikleri çalışkan ve basittir. Her gün blogunuzda yazı güncellemek için bir arzusu vardır. Kelime analizi yaparak bir blog oluşturmak yada blog yazmak o kadar kolay değil, ama arama motorları orijinal içerik ile blogunuzu yada sitenizi optimize edecektir. Bu beyaz şapka SEO'nun en önemli özelliğidir.

Beyaz şapka SEO teknikleri'ne şunları da ekleyebiliriz :

Blog İçerik Optimizasyonu

Her zaman kaliteli ve orijinal içerik sunarak blogunuzun kalitesini artırmalısınız.

Anahtar Kelime Optimizasyonu

İçeriklerinize doğru anahtar kelime yoğunluğu ile harflerin renk ve boyutlarını manipüle ederek, anahtar kelime optimizasyonu çeşitliliğini gerçekleştirme % 3.5 veya % 5 oranında olması en iyi sonucu verecektir.

Blog URL Optimizasyon

Blog ziyaretçileri bir bağlantıya tıkladığında açılan belirli bir url başka bir sayfaya yönlendirme yaparak ve tabii ki blog url'sine anahtar kelimeler girerek seo optimizasyonu güçlendirme yapabilirsiniz. Yani yeni bir içerik oluşturduğunuzda, daha önce yayınlamış olduğunuzun içeriğin url'sini yeni yayın içerisinde bir kelime veya kelime grubununa url bağlantısı verme işlemidir. Örnek olarak verecek olursak yazımız içerisinde bulunun SEO kelimesi bizim için bu yazıda bir anahtar kelime görevi yapmaktadır.

Bağlantı Kurma

Bağlantı kurarak yüksek PageRank almak bloglar için doğru bir durum değildir. PegaRank yükselmesi blogunuzun kaliteli içerikleri ile olması en doğal yoludur.

Tema / Şablon

Blogger tema / şablon seçiminde de beyaz şapka seo teknikleri içermelidir. Bu nedenle SEO dostu, çok hızlı olması ve hızlı yüklenmesi ile CSS ayarları düzgün kodlanmış blogger temalarını / şablonlarını tercih etmelisiniz. Hafif blog arama motoru yada arama motorları tarafından daha çok tercih edilmektedir. Örnek temalar / şablonlar;

Manuel Şablon
İtunes Teması
Model Teması

Beyaz şapka SEO tekniklerine en uygun temalar / şablonlardır. Ayrıca blogunuzu hızlandırmak için CSS Sıkıştırma sayfamızı kullanabilirsiniz.

Meta Etiketleri

Özellikle başlık ve içeriği açıkça biçimlendirme kodu ile Arama Motorları tarafından daha iyi okunmasını (index) sağlamaktadır. Google ve diğer Arama Motorlarının robot ve baş izcileri altında tam olarak başlıkların dikkat çekmesi için meta etiketleri (Meta Tag) kullanmanız faydalı olacaktır. Daha iyi anlaşılması için aşağıdaki bilgileri blog yayınlarınızda kullanarak beyaz şapka SEO tekniklerini uygulayabilirsiniz :

  • Başlık
  • Meta Açıklaması (Meta Description)
  • Anahtar Kelimeler (Keywords Meta)
  • h1-h2-h3-h4-h5-h6 Etiketleri
  • Resim Alt ve Title Etiketleri
  • Başlık Etiketi (Title Tag)
  • Anahtar kelimeleri içeren linkler
  • Yön Bilgileri

Eğer blogunuzda paylaşmış olduğunuz yazılar yada ürünlerin amacına ulaşması için içeriğinize uygun anahtar kelime yapmalısınız. Anahtar kelimelerinizin en fazla 3 (üç) adet olmasına dikkat edin, bir çok web sayfasında 4-5 anahtar kelime uygun görüldüğü söylense de içeriğinize uygun 1 (bir) anahtar kelime bile yeterli olacaktır. Aynı zamanda ilgili bilgileri gösterir içerik oluşturmak da önemli bir noktadır.

Backlink

Domain Authority (DA), blog ve siteler için Arama Motorlarının algoritmaları sonucunda 100 üzerinden değerlendirilen bir puanlama sistemidir. Bu SEO için en önemli unsurlardan biri olup zamanla olacak birşeydir. Blog veya sitenizin (DA) zengin ve özgün içeriklerle değerini iyi seviyeye getirirseniz, blogunuzun veya sitenizin kalitesinde ciddi artış olacaktır. Page Authority (PA) sayfa otoritesi veya sayfa kurulumu da diyebiliriz. Sayfalarınıza göre değişkenlik gösterir, anasayfanızla kategori sayfalarınız farklı olması almış oldukları backlink, ziyaretçilerin geçirmiş oldukları süre, içeriğin zenginliği / kalitesi, sosyal medyada göstermiş olduğu popülerlik.

Page Authority (PA) Nasıl Artırılır?

  • Blog veya sitenizin sayfa içeriğinin kolay anlaşılması ve ziyaretçilere fayda sağlayacak olması olması.
  • Blog veya site sayfalarının aldığı linkler güçlü ve güvenli rehberlik edebilecek web sitelerden gelmeş olması.
  • Blog veya site sayfalarınızdan ziyaretçilerin hemen çıkma oranının (Bounce Rate) düşük olması gerekmektedir.
  • Blog veya sitenizin sosyal ağlarında sayfa linklerinin paylaşım sayısı, paylaşılan sayfaların beğenme sayısı ve Google plus gibi faktörler Page Authority (PA) artırmanıza yardımcı olacaktır.

Düzenli Ping Atma

Veri tabanına ev sahipliği yapan arama motorları blog ve site sayfalarını Botlar ile indexleyerek veritabanına kaydeder. Böylece ziyaretçileriniz internet üzerinden aradıkları kelimeler ile algoritmalar sayesinde sayfalarınıza ulaşmaya çalışırlar. Google'ın en büyük özelliği SERP sayesinde saniyeler içinde gerçekleşmesi ve sayfalarınıza ulaşması Ping atmakla oluşmaktadır.

Ping atmak/Pingleme Nedir? ve Ping atmak/Pingleme Nasıl Yapılır?

Ping, herhangi bir sitenin sizin blogunuzdan yada sitenizden haberdar ve bilgisi olması demektir. Ping atmak sadece yeni sayfaların indexlenmesi için kullanılmaz. Var olan bir sayfada yapılan değişiklikler için de ping atılır. Blogunuzun yada siteniz için Backlink çalışması yaptığınızda linklerin bulunduğu siteler indexlenmediği durumda Backlinkler yok değerindedir. Arama motoru botlarını yok sayılan Backlink adreslerine yönlendirmek için ping atma sitelerini yada ping servislerini kullanmalısınız. Hangi durumlarda ping atılması uygundur?

  • Var olan herhangi bir sayfanızda yapılan değişikliğin hemen indexlenmesi için,
  • Yeni bir sabit sabit sayfa oluşturduğunuzda yada yeni yayın oluşturduğunuzda,
  • İndexlenmeyen sayfaların indexlenerek Backlink almasını sağlamak için,

Düzenli ve abartıya kaçmadan ping atma veya ping servislerini kullanabilirsiniz.

En iyi ping atma siteleri ve pingleme servisleri:


Blogunuzu Sosyal Medya ile Destekleme

Bağlantılarınızı Facebook ve Twitter ya da diğer sosyal medyalarda paylaşmalısınız.

Siyah Şapka SEO Teknikleri


Siyah şapka SEO, siyah şapka maskot (logo) arama motorlarında ilk pozisyonu almak için bir optimizasyon tekniğidir, ancak yasadışı bir yoldur / hilelidir. Siyah şapka SEO etkisi çok hızlı sonuç gösterir ama bundan etkilenen bloglar Google tarafından (sandbox) filtre cezası alabilir.
Bu teknikler arama motorlarını kandırmak için için çalışırlar. Gizli metin, sahte anahtar kelimeler, sahte sayfalar gibi kullanımın yoluyla da kullanılabilir. Onların amacı White Hat SEO gibi sadece kısa bir süre için arama motoru sonuçlarında ilk sırayı almaktır.
Bu nedenle siyah şapka SEO uygulanması iyi bir teknik değildir. Çalışan ve iyi durumda olan bir blogunuz önemli ölçüde değeri azalır. Arama motorlarında blogunuzun veya sitenizin sıralamasının gerilemesine neden olduğu için bu tekniği kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

Siyah şapka SEO teknikleri'ne şunları da ekleyebiliriz :

Bağlantı (Link) Çiftliği

Bağlantı çiftliği bir blog veya web sitesinin bir sayfasındaki bağlantıları toplama tekniğidir. Bu yüzlerce yada daha fazla linkleri veya bağlantıların tek bir sayfada toplanması ve listelenmesidir.

Anahtar Kelime Doldurma

Anahtar kelime doldurma, yayınlarınıza alakasız anahtar kelimeler ekleyerek blog veya sitenizin sıralanmasına zarar verecek duruma gelebilir. Tekrar söylemekte fayda var tek bir anahtar kelimenin 4-5 anahtar kelimeden daha güçlü olduğunu vurguluyoruz.

Görünmez Metin

Bu genellikle blog anahtar kelimeleri gizlemek için kullanılan bir tekniktir. Genellikle arka plan rengi ile metin renginin eşitlenerek yapılması ile olur. Bunun blogunuza bir nebze olsun faydasının olmadığı gibi büyük zararlar görmenize neden olabilir.

Tekrarlanan Başlık

Başlığın tekrar veya benzerinin içeriğe eklenerek ilan edilmesi veya yayınlanması başlık tekrarı anlamına gelir. Yapmak çok kolay; Örneğin: Blog SEO teknikleri yazının başlığı ve tekrarı Blog SEO tekniği başlığı altında başka bir makale eklemenize gerek yoktur, umarım anlaşılır olmuştur.

Beyaz şapka SEO tekniği ve siyah şapka SEO tekniği hakkında blogcular için sizlerde birşeyler eklemek isterseniz yorum sistemini kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder