Blog Yayınlarının Özel Kalıcı Bağlantı SEO Ayarları

Arlina Design: Blog Yayınlarının Özel Kalıcı Bağlantı SEO Ayarları 22.7.16
Blogger Kalıcı Bağlantı

Bu kalıcı bağlantı özelliğini kullanabilmek için, ilk önce Blogger hesabınız ile oturum açmanız gerekir. Sonra aşağıdaki blogger ipuçlarını takip edin;

Blogger Kalıcı Bağlantı Özelliği ve Kullanımı

  • Yeni bir yayın veya makale oluşturmak için sayfa editörüne gidin ve Kalıcı Bağlantı menüsüne tıklayın.
  • Sağ kenar düzenleme çubuğunuda bulunan Kalıcı Bağlantı linkine tıklayın.
  • Aşağıda gösterildiği gibi özel kalıcı bir bağlantı ekleyin.

Blogger'da Kalıcı Bağlantı Ayarları Nasıl Yapılır?


Yazınızın başlığına uygun olacak Kalıcı Bağlantıyı ekleyerek yayınlayın. Yayını hedef gösterecek anahtar kelime ekleyin, sözcükler arasına (-) orta tire kullanarak en fazla 60 karakter olacak şekilde ve ayraç kullanmadan Kalıcı Bağlantı linkinizi oluşturun.

Örnek Kalıcı Bağlatı: "Blog'da Özel Kalıcı Bağantısı Düzenleme" örnek başlığımızdır. Bizi ilgilendiren kısım bağlantılardaki altı çizili kısımlardır.

https://bloggereklentileri.blogspot.com/..../../blogda-ozel-kalc-baglants-duzenleme.html

Yukarıdaki bağlantıyı yayın başlığınına uygun olarak düzenlendiğinde aşağıdaki bağlantı gibi görünecektir.

Adres URL'si aşağıdaki gibi görünecektir:

https://bloggereklentileri.blogspot.com/..../../blogda-ozel-kalici-baglantisi-duzenleme.html

Son olarak eklenen Kalıcı Bağlantı'yı kaydetmek için Tamam'a tıklayın.

Blog yayınınız yayınlandıktan sonra terar yeni bir Kalıcı Bağlantı ile değiştirilmesi uygun değildir. Ve buna ek olarak daha önce yayınlamış olduğunuz makale veya yayınlara Kalıcı Bağlantı eklenmesi uygun değildir. Yeni oluşturmuş olduğunuz yayınların arama motorları tarafından indekslenmesi ve ziyaretçiler tarafından aranması sonucu blogunuz görüntülenir durumda olacaktır.

Kalıcı Bağlantı ile İlgili Notlar:

Bu özellik sayesinde yayınlarınızın URL'sine veya Adres Bağlantısına rahatça Özel Kalıcı Bağlantı eklemeniz için Blogger bunu kullanıcılarına sunmaktadır. Fakat WordPress veya diğer platformlara kıyasla bazı eksiklikler de vardır. Bu eksiklikler şunlar:

1. Özel Kalıcı Bağlantı sadece yeni oluşturulan yayınlar için geçerli, eğer yayınlanmış olsadı Kalıcı Bağlantı'nın değiştirilmesi ve düzenlenmesi mümkün olmayacaktı. Bu konuda bazı eksikliklerin olması Kalıcı Bağlantı özelliğinin kullanılması şuan için uygun görülmemekte.

2. Oluşturulan URL veya adres bağlantıları hala yayınların saklanması için klasör konumunu içermektedir. İdeal olarak gerçekten hiyerarşik olarak SEO uyumlu bağlantılar olabilmesi için, yayınların saklanması veya korunmasında klasör konumunun dahil edilmemesi gerekir.

3. Bu iki eksikliğin ana nedenleri WordPress veya diğer blog platformlarında bulunan hosting özelliğinin olmamasıdır.

Aşağıdaki örneklerde olduğu gibi:

.../..../../blogda-ozel-kalc-baglants-duzenleme.html

SEO uyumlu ideal URL şu şekildedir:

.../..../../blogda-ozel-kalici-baglantisi-duzenleme.html

Özel Kalıcı Bağlantı özelliğinin blogcular için hala bazı eksikleri olsa da, bu özelliğin etkinleştirimesi sayesinde Kalıcı Bağlantı'ya hedef anahtar kelimeler ekleme imkanı oluşturulmuştur.

Bu özellik tüm blogcular için yararlı olabilir. Yukarıdaki eksikliklerin de giderilmesi halinde blogger sitelerinin diğer tüm platformlardan daha iyi hizmet vereceğinden hiç şüpheniz olmasın.

Yorum Gönder