Blogger Bağlantılarına rel=nofollow Ekleme

Arlina Design: Blogger Bağlantılarına rel=nofollow Ekleme 20.8.16
Blogger nofollow

Blogger Bağlantıların rel=nofollow Etiketinin Kullanımı

Blogunuza eklediğiniz dış bağlantıları robotların ve tarayıcıların takip etmemesi tüm SEO uzmanları tarafından söylenmektedir. Çünkü bu dış bağlantılar blogunuzun sorgu sayısı artırmakta olup, blogunuzun SEO oranını da düşürmektedir. Bu uyumsuzluğu gidermek için tüm dış bağlantılarınıza rel=nofollow etiketi eklemeniz önerilir. Bu etiket SEO için çok önemli etiketlerden biridir. Daha önce de blog SEO hakkında yayınlarımızda dış bağlantılar ile ilgili bir açıklama yapmıştık, şimdi bu etiketin nasıl çalıştığını kısaca açıklayalım; rel=nofollow etiketi dış bağlantıların yada eklediğiniz tüm bağlantıların takip edilmemesini yani dikkate alınmamasını arama motoru botlarına ileterek bilgilendirir. Özellikle dış bağlantılarda bu etiketin kullanılması önerilmektedir.

Blogunuzun SEO oranını artırmak için çalışan bazı blogcular bir hata üzerinde ısrar ederek yada SEO hakkında fazla bilgi sahibi olmayan blog yazarı arkadaşlar, hem dış hem de iç bağlantılara rel=nofollow etiketi ekleyerek blog sitesinin SEO oranını artırmaya çalışmaktadır. Bu tamamen yanlış bir kullanım olduğu bilmeniz gerekir. Bu etiketi eklediğiniz tüm bağlantılar arama motorlarında görünmeyecektir. Bu nedenle blogunuz iç bağlantılarına eklediğiniz rel=nofollow etiketleri ölü link olduğundan, arama motorlarında fazla link görünmeyecektir.

Bu yazımızı yazmamızdaki amaç bazı blogcuların rel=nofollow etiketinin nasıl kullanıldığını bilmediğini düşünerek hazırladık. Blogger SEO ipuçları konulu yazılarımızı takip etmeye devam edin. Blogunuza eklediğiniz sadece dış bağlantılara rel=nofollow etiketi eklemeyi unutmayın.

Blog bağlantılarına rel=nofollow etiketi eklemek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Blogger hesabınıza giriş yapın ve blogunuzu seçin. Blogunuzun gösterge panelinden eklemiş olduğunuzun yayınların hemen altından bulunan Düzenle sekmesine yada yeni bir yayın oluşturmak için Yeni yayın sekmesine tıklayın.

2. Açılan sayfada daha önce eklediğiniz yayınlar veya yeni eklediğiniz yayınlar içerisinde paylaştığınız bağlantılara rel=nofollow etiketi eklemek için, editör sayfanızın hemen üst kısmında bulunan Bağla seçeneğine tıklayın. Aşağıdaki resimde olduğu gibi bağlantılara rel=nofollow etiketi ekleyerek yeni sekmede açılmasını sağlayın.

Blogspot nofollow

rel='nofollow'

3. Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi kutuları işaretledikten sonra Tamam'a tıklayın!

Bu yazımız hakkında herhangi bir sorun yada sorularınız ile ilgili bigi almak için, aşağıdaki yorum sistemini kullanarak bize ulaşabilirsiniz. Blogger Eklentileri bizi takip etiğiniz için teşekkürler. Google Plus, Twitter ve Facebook vb sosyal ağ sayfalarınızda bu yazımızı paylaşarak arkadaşalrınıza da yardımcı olabilirsiniz.

Etiketler: Blogger SEO ipuçları nofollow, Blogger yardım, Blogger bağlantılarına rel=nofollow nasıl eklenir?

Yorum Gönder