Yeni Başlayanlar için En iyi 10 Blogger SEO ipuçları

Arlina Design: Yeni Başlayanlar için En iyi 10 Blogger SEO ipuçları 23.8.16
Blogger SEO ipuçları

Blogger Başlangıç SEO Bilgileri - Blogunuzun SEO trimleri veya Arama Motoru Optimizasyonu hakkında arama motoru trafiğini en üst düzeye çıkarmak amacıyla blog sayfalarınızı arama motorlarına uygun hale getirmeniz uzun bir süreçtir. Sayfalarınızın SEO'su anahtar kelime analizleri, dizin sunulması, sosyal imleme (social bookmarking), blog yazma ve yayın gönderme gibi teknik parçalardan oluşmaktadır.

Blogger SEO Ayarları ve Detaylı İpuçları


1- Anahtar Kelime Planlayıcı: Anahtar kelime araştırılması ve analizi SEO için en önemli aktivitelerden biridir. Anahtar kelime araştırmaları çok önemlidir. Çünkü Arama motoru ve kullanıcıların blogunuzu veya blog sayfalarınızı bulmak için anahtar kelimeleri kullanır. Blogunuz ve içerikleriniz için en doğru anahtar kelimeleri seçmeye özen gösterin. Blogunuz için popüler anahtar kelimeler oluşturmak için Google AdWords Anahtar Kelime Planlayıcı, Market Samurai ve Long Tail Pro gibi araç ve yazılım vardır.

2- Kelime Yoğunluğu: Blog yayınlarınız için anahtar kelimeleri ekleyin ama bu etiketleri doğal olaral oluşturun. Tıpkı arkadaşlarınızla konuşuyormuş gibi ziyaretçilerinizin de sizle anahtar kelimeler üzerinde konuştuğunu unutmayın. Anahtar kelime yoğunluğu %2-4 oranında olmalıdır. Yayınlarınızı 800 kelimeden oluştuğunu düşünürsek, yayınlarınızı yazarken her 100 kelimede 3-4 kez tekrarlanması gerektiği anlamına gelir. Eğer anahtar kelimeleriniz %5'ten fazla olması durumunda Google blogunuzu cezalandırabilir. Bu nedenle siz arama motorları için yazı yazmıyorsunuz, okuyucularınız için yazdığınızdan dolayı fazla anahtar kelime kullanmaktan kaçının.

3- Sayfa Başlıklarını ve Meta Açıklamalarını Optimize Etme: Blogunuzda bulunan her sayfanın eşsiz bir başlık etiketi olmalı ve en fazla 70 karakterden oluşmalıdır. Aynı şekilde yazılarınızın meta açıklaması (arama açıklaması) 150 ile 160 karakter arasında olmalıdır. Arama motorları blogunuzda bulunan yayınların içeriklerini anlamak için meta açıklamalarını okur ve bu SEO için çok önemlidir. Eğer WordPress CMS kullanıyorsanız On Page SEO Optimization size yardımcı olacaktır. WordPress için Yoast SEO Plugin de kullanabilirsiniz.

4- Yenilenen İçerik: Günümüzde blogcular diğer blog sitelerinde bulunan yayınları kopyalayarak kendi bloglarına ekliyor. Bu tamamen yanlış bir uygulama, eğer başka bir blog ve web sitesinden yayın almayı düşünüyorsanız bunu kendi yorumlarınızla değiştirmelisiniz. Özellikle bu yeni başlayan blogcuların yazmış oldukları orjinal yayınları bile kredisiz bırakıyor. Onlar kendi blog sitelerine yenilenen içerik göndererek Google ve diğer arama motorları kurallarını ihlal ettiklerini bilmiyorlar. Yenilenen içerik, inandırıcılığı etkileyen olumsuz bir kullanıcı deneyimi oluşturur ve arama motoru sıralamalarını ve etki alanını olumsuz etkiler. Arama motorlarından yüksek trafik almak istiyorsanız, o zaman blog sitenizde benzersiz içerik oluşturmaya ve bu içeriklerinizi çoğaltmaya çalışın.

5- XML Site Haritası Oluşturma: Blog site haritası blogunuzun tüm URL'lerinin hiyerarşik sıraya göre listelenmiş bir haritadır. Blog site haritası oluşturun. Bloğunuzun XML Site Haritasını oluşturarak blogunuzun daha iyi indekslenmesi için arama motorlarına yardımcı olur. Eğer WordPress kullanıyorsanız o zaman Site Haritası oluşturmak için Google XML Sitemap'ı kullanabilirsiniz.

6- Kırık Linkleri Kullanmayın: Kırık ya da ölü bağlantılar için blog sitesini kontrol edin. Blogunuzda birden fazla kırık veya ölü link bulunması arama motorlarının yanı sıra ziyaretçileriniz de zarar görecektir. Çünkü bu durumda blogunuzun SEO açısından durumu çok kötü olacaktır. Durum böyle olunca arama motorları blogunuzu indekslemeyecek ve ziyaretçileriniz arama sonuçlarında blogunuzun içeriklerini bulamayacaktır. Eğer WordPress kullanıyorsanız o zaman kırık ve ölü bağlantıları bulmak için web sitelerinizi kontrol edecek Broken Link Checker Plugin kullanabilirsiniz.

7- Backlink'lerinizi Artırın: Arama motorlarında blog sitelerinin sıralamasını etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Kaliteli Backlink'lerin artması blogunuzun güvenirliliğini de artıracaktır. Blog sitenize arama motoru sıralamasını ve trafiğini artırmak istiyorsanız o zaman blogunuzun kaliteli Backlink sayısını artırmak zorundasınız. Bunu en kolay yoldan şu şekilde başarabilirsiniz; blogunuzun yorumlarında artış, konuk ziyaretçi gönderileri ve sosyal medya üzerinden promosyon yayın göndererek blogunuzun Backlink sayısını artırabilirsiniz.

8- Görüntü Optimizasyonu: Görüntü optimizasyonu blog sayfa SEO'su için en önemli faktörlerden biridir. Optimize edilmiş bir resim 1000 kelime daha yayınlarınıza değer katar. Google Görseller üzerinden trafik almak istiyorsanız blog görüntülerinize alt etiketlere anahtar kelimeler kullanarak görüntüleri optimize etmelisiniz. Kalite kaybı olamayacak şekilde mümkün olduğunca blog görüntüleri sıkıştırarak boyutlarını küçültün.

Blogger Site ve Sayfa Yükleme Hızlandırma Geliştirmeleri - Bu yazmızı okuyarak blog görüntülerini optimize edebilirsiniz.

SEO için Blogger Resimlerine Etiket Ekleme - Bu yazmızı okuyarak blog görüntülerine alt etiket ekleyebilirsiniz.

9- Google Webmaster Ve Google Analytics Kullanın: Blog sitenizin arama motorlarında performansını geliştirmeye yardımcı olacak Google Web Yöneticisi Araçları ve Google Analytics kullanmanız gerekir. Blogunuzdan kötü bağlantıları kaldırmak ve blogunuzdaki 404 sayfa hatalarını tespit etmek için, blogunuzun site haritasını göndermek ve blog bağlantılarınızı oluşturmak için Google Web Yöneticisi Araçları kullanabilirsiniz. Ayrıca başka blog sitelerinden sizin blog sitenize olan bağlantıları ve blogunuzun için anahtar kelime sıralamasını kontrol edebilirsiniz. Google Analytics, blogunuzun hangi anahtar kelimelerden ziyaretçi aldığı, ziyaretçilerinizin hangi sayfaları dolaştığı ve kaç ziyaretçi aldığınızı detaylı olarak görebilirsiniz. ayrıca blogunuzun trafik kaynaklarını ve sayfalarınızda ortalama geçirdikleri zaman sürelerini de görebilirsiniz.

10- Robots.txt Oluşturun: Robots.txt bir blog veya web sitesinin kök dizinine yerleştirilen bir komut dosyadır. Bu dosya sayfalarınızın indekslenmesine yardımcı olduğu gibi hangi sayfaların arama sonuçlarında görülebileceği ve görülmeyeceği hakkında arama motorlarına talimat verir. Blog veya web sitenize kontrol ederek bir Robots.txt dosyası olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Blogunuzun Robots.txt dosyasını kontrol etmek için, blogunuzun gösterge panelinden Ayarlar > Arama tercihleri yolunu takip ederek Özel Robots.txt içerisini kontrol edin. Blog Robots.txt dosya örneği aşağıdaki gibidir.

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow: 
User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /
Sitemap: https://blog_adi.blogspot.com/sitemap-pages.xml
Sitemap: https://blog_adi.blogspot.com/sitemap.xml

Eğer blogunuzda Robots.txt dosyası bulunmuyorsa Google Web Yöneticisi Araçları'na eklemiş olduğunuz blogunuza tıklayın. Açılan sayfanın sol tarafında bulunan kontrol panelinden Tarama > robots.txt Test Aracı tıklayın. Açılan pencerede blogunuzun Robots.txt dosyasını görebilirsiniz. Buradan Robots.txt dosyasını kopyalayarak yukarıda açıkladığımız gibi blogunuzun Özel Robots.txt kutusunun içerisine ekleyin ve kaydedin.

Blog Header Özel Başlık Robotu Ayarlama - Bu yazımzı okuyarak konuyu daha iyi anlayabilirsiniz.

Etiketler: En iyi Blogger SEO ipuçları, Blogspot SEO Bilgileri, Blogger SEO Yardım, Blogger Arama Motoru Optimizasyonu

Yorum Gönder