Blog Yayınları İçerisine Adsense Reklemları Ekleme

Arlina Design: Blog Yayınları İçerisine Adsense Reklemları Ekleme 16.2.17
Blogger Adsense

Bu yayınımızda blogcular için blog yayınları içerisine Adsense reklamları ekleme ile ilgili bilgi ve ipuçlarını paylaşıyoruz. Bu konu hakkında bir çok makale yazılmıştır ama blogumuzda ilk defa paylaşıyoruz.

Özellikle yazı paylaşan blogcular için faydalı olan bu eklenti stratejik konum olarak oluşturduğunuz yayınların ortasında yer alır ve böylece Adsense reklamlarına tıklanmasını sağlar. Blogunuzun okuyucusu fazla ise yüksek tıklama oranları sayısı ile blogunuzun Google Adsense gelirini artırabilirsiniz.

Blog Yayınları Ortasına Adsense Reklamları Nasıl Eklenir?


Blogunuzun şablon kodları arasında bulunan kodu sadece belirtilen kod ile değiştirmeniz yeterli olacaktır. Bunu yapmanız çok kolay, sadece aşağıdaki yönergeleri takip ederek uygulamaya çalışın.

Birinci adım: Blogger hesabınıza giriş yapın ve ardından blogunuzun kullanıcı panelinde bulunan Şablon > HTML'i Düzenle yolunu takip ederek blogunuzun şablon kodları sayfasını açın. Blogunuzun şablon kodları sayfasında CTRL+F yardımıyla <data:post.body/> kodunu bulun. Aşağıdaki kod ile <data:post.body/> kodunu değiştirin.

Blog şablon kodları arasında birden fazla <data:post.body/> kodu bulunmaktadır. Bu kodlardan hangisinin olduğunu bilmek zor olabilir, çünkü tüm şablonların kodlaması farklıdır. Fakat bulmaya çalıştığınız kod bu kodlardan biridir. Bunu tüm kodları deneyerek bulabilirsiniz.

HTML
<div expr:id='&quot;zet1&quot; + data:post.id'/>
<div class='googlezet'>
<!-- Reklam kodunu buraya ekleyin -->
</div>
<div expr:id='&quot;zet2&quot; + data:post.id'><p><data:post.body/></p></div>
<script type='text/javascript'>
var obj0=document.getElementById(&quot;zet1<data:post.id/>&quot;);var obj1=document.getElementById(&quot;zet2<data:post.id/>&quot;);var s=obj1.innerHTML;var t=s.substr(0,s.length/2);var r=t.lastIndexOf(&quot;&lt;br&gt;&quot;);if(r&gt;0) {obj0.innerHTML=s.substr(0,r);obj1.innerHTML=s.substr(r+16);}
</script>

Yukarıdaki kod içerisinde belirtilen yere reklam kodunuzu ekleyin.

İkinci adım: Reklam kodunun blog yayınları içerisinde düzgün görünmesi için aşağıdaki CSS kodunu  ]]></b:skin> yada </style> kodunun bir satır üzerine ekleyin ve şablonu kaydedin.

CSS
.googlezet{margin:16px auto;text-align:center}


Sadece Google Adsense reklam kodları görüntülemek için kullandığınız kod ile aynı zamanda farklı reklam kodları veya özel içerik bağlantıları da ekleyebilirsiniz. Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.

Yorum Gönder