Adsense javaScript ve Sayfa Optimizasyonu

Arlina Design: Adsense javaScript ve Sayfa Optimizasyonu 21.8.17
Adsense javaScript

Merhaba arkadaşlar, bu yayınımızda blogger blogspot sayfalarınıza gelir elde etmek için eklediğiniz Adsense javaScript kodlarını optimize etmek için bir kaç ipucu paylaşacağım. Böylece blogunuzun daha hızlı açılmasını ve sorgu sayısını azaltmış olacaksınız.


Blogger sitelerinde her sayfa için en fazla 3 Adsense reklam kodu ekleme hakkınız olduğunu biliyorsunuz. Bu nedenle blogunuzda ortalama 5 Adsense kodu eklediğinizi varsayarsak toplam 5 javaScript kodu eklemiş oluyorsunuzun. Aşağıdaki adımları takip ederek blogunuzda uygulayacağınız birkaç ipucu ile sadece 1 javaScript kodu ile tüm Adsense kodlarınızı çalıştırabilirsiniz.

Adsense javaScript Sayısı Nasıl Azaltılır?

1- Blogger hesabınıza giriş yapın ve blogunuzun kumanda panelinden Tema > HTML'i Düzenle yolunu takip ederek blogunuzun şablon editör (şablon kodları) sayfasını açın. Aşağıdaki Adsense javaScript kodunu blogunuzun </body> kodunun bir satır üzerine ekleyin ve kaydedin.

Adsense Javascript Kodu
<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
(function() { var ad = document.createElement('script'); ad.type = 'text/javascript'; ad.async = true; ad.src = 'https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js'; var sc = document.getElementsByTagName('script')[0]; sc.parentNode.insertBefore(ad, sc); })();
//]]>
</script>

2- Yukarıdaki kodu ekledikten sonra blogunuza eklediğiniz Adsense kodları içerisinde bulunan javaScript kodlarını kaldırın. Adsense hesabınızdan aldığınız benzer kodlar aşağıdaki gibidir.

Adsense Javascript Kodu Kaldırma
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- Adsense -->
<ins class="adsbygoogle"
style="display:inline-block"
data-ad-client="ca-pub-0000000000000000"
data-ad-slot="0000000000"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Yukarıdaki kod içerisinde belirtilen javaScript kodlarını kaldırarak blogunuza aşağıdaki örnek kod gibi Adsense kodlarınızı ekleyin.

Adsense Reklam Kodu
<ins class="adsbygoogle"
style="display:inline-block"
data-ad-client="ca-pub-0000000000000000"
data-ad-slot="0000000000"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Yine sayfa düzeyi reklam kodunuzu da aynı şekilde </head> kodunun bir satır üzerine ekleyin.

Adsense Sayfa Düzeyi Reklam Kodu
<script>
  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
    google_ad_client: &quot;ca-pub-0000000000000000&quot;,
    enable_page_level_ads: true
  });
</script>

Böylece blogunuzda bulunan tüm Adsense reklam kodlarını tek bir javaScript kodu ile çalışmasını sağladınız. Sadece javaScript sayısını azaltmış olmadınız, blogunuzun sorgu sayını da düşürerek blog sayfalarının daha hızlı açılmasını sağlamış oldunuz. Tüm blogcuların blogspot sayfalarında bu düzenlemeleri yapmalarını öneriyorum ve blogunuz için çok faydalı olacağını düşünüyorum.
  1. Hocam bodrumkat.xyz siteme Adsense reklam onayı almak için siteme ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsense sayfasından başvuru yapabilirsiniz. Eğer Adsense panelinde sitenizin urlsi kabul edilmiyorsa, yapmanız gereken bir kaç yöntem var. Bu konu ile ilgili blog sitemde bir kaç gün içerisinde bilgiler paylaşacağım. Merak etmeyin sorun çözülecek.

      Sil