Blogger'da Yinelenen Meta Açıklama Hatalarını Düzeltme

22.3.17
Blogger Meta Etiketleri

Blog yayınlarında ve ana sayfada yenilenen meta açıklama hataları, blogcular için sorunlara neden olan bir tarama hatasıyla ilgili bilgiler paylaşacağız. Uzun süredir blog yazarları Blogger'ın ana sayfa ve yayın sayfaları için neden iki meta açıklaması gösterildiğini soruyorlardı. Bu sorun daha önce çözülmüştü fakat yeni fark eden arkadaşlar için yazmak istedim.


Bu sorunu yaşayan blogcular Web yöneticisi araçları, blog yazarı ana sayfası ve yayın olan tek tek öğe sayfaları için yenilenen açıklama hatası görüntülemektedir. Blogunuzun kaynak dosyasını görüntülerseniz, aynı sayfa için iki meta açıklaması olduğunu göreceksiniz. Biri etiketinin altında diğeri etiketinin hemen bir satır üzerinde görünecektir. Bu etiketlerin yerlerini değiştirmiş olabilirsiniz. Meta etiketlerinin iki kez görülmesi daha önceki senelerde blogspot'a eklenen Arama tercihleri meta açıklaması ile ortaya çıkmıştı. Bu özellik blogspot yayın editör sayfasında Arama açıklaması olarak bulunuyor. Bu sorun özel şablonlarda bile görülmektedir. Tabi bu özellik blogspot siteleri için çok önemli ve yayınlara dinamik açıklama eklenmesini sağlamaktadır.

Blogger Sayfalarında Yenilenen Meta Açıklama Hatası Nasıl Düzeltilir?

Birinci adım: Blogger hesabınıza giriş yapın ve blogunuzun kumanda panelinden Tema > HTML'i Düzenle yolunu takip ederek blogunuzun şablon kodları sayfasını açın. Açılan sayfada aşağıdaki kodu bulun.

HTML
<b:if cond='data:blog.metaDescription != &quot;&quot;'> 
<meta expr:content='data:blog.metaDescription' name='description'/> 
</b:if>

İkinci adım: Yukarıdaki bulduğunuz kodu aşağıdaki kodlarla değiştirin. Eğer bulamıyorsanız panik yapmanıza gerek yok. Yukarıdaki kod blogunuzda bulunmuyorsa aşağıdaki kodları kopyalayarak <head> kodunun hemen altına ekleyin.

HTML
<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;index&quot;'>
<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;item&quot; and data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'>
<b:if cond='data:blog.metaDescription != &quot;&quot;'> 
<meta expr:content='data:blog.metaDescription' name='description'/> 
</b:if> 
</b:if>
</b:if>

  • Mavi ile işaretli kodun görevi ana sayfa, arama sonuçları / arşiv sayfalarında yenilenen öğeleri devre dışı bırakmaktır. 
  • Kırmızı ile işaretli kodun görevi yayın sayfaları ve sabit (static) sayfalarda yenilenen öğeleri devre dışı bırakmaktır. 

Üçüncü adım: Kodu ekledikten sonra şablonu (tema) kaydedin ve blogunuzun ana sayfasını yada herhangi bir öğe sayfasını ziyaret ederek kaynak dosyasını kontrol edin. Kaynak dosyasını görüntülemek için CTRL+U tuşlarına basın ve açılan sayfada tek bir meta açıklaması olduğunu kontrol edin. Kontrol etmeniz gereken meta etiketi adı 'description' olarak görünecektir.

Konu ile ilgili başlıklar;

Bknz: Blogspot Sitesinde Neden İki Açıklama Alanı Bulunuyor?

Bknz: HTML5 Seo Uyumlu Meta Etiketleri

Bknz: Arama Motorları için Blogger Meta Etiketleri Optimizasyonu

Bknz: Blogger Meta Etiketlerine Açıklama ve Anahtar Kelime Desteği

Bknz: Blogger Temel Bilgi ve Arama Açıklaması Ekleme

Bu öğretici ipucu, blogspot sitenizin meta kod yapısını optimize ederek arama motoru robotlarının içeriklerinizi daha iyi taramasına ve dizine eklenmesine yardımcı olur. Bu yayın ile ilgili soru ve görüşleriniz için bize ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder