Blogger AMP Facebook Beğeni ve Google Plus Üyeleri Kutusu

25.4.17
Blogger AMP Facebook Beğeni ve Google Plus Üyeleri Kutusu

Blogger AMP Facebook Beğeni ve Google Plus Üyeleri Kutusu - Sosyal medya widget faydalarından biri de ziyaretçi çekmektir. Blog yayınlarının takipçiler tarafından okunması sosyal medya paylaşımlarından daha fazladır. En çok blog takipçileri Facebook Beğeni ve Google Plus Takipçileri widget'larından gelmektedir.

Bu yazımızda blog sitelerinin kenar çubuğuna (Sidebar) AMP Facebook Beğeni ve Google+ Üyeleri kutusunun nasıl ekleneceği ile ilgili bilgiler paylaşacağız.

Blogger AMP Sosyal Medya Widget Eklentileri


1- Facebook beğeni kutusunu AMP blog şablonlarının kenar çubuğuna ekleyerek görünmesini sağlamak için, blogunuzun kumanda panelinden Yerleşim > Sidebar > Gadget ekle yolunu takip ederek aşağıdaki HTML kodu kopyalayın Gadget içerisindeki HTML/javaScript içerisine ekleyin ve kaydedin.

<amp-iframe width="300"
      height="214"
      sandbox="allow-scripts allow-same-origin allow-popups"
      frameborder="0"
      scrolling="no"
      src="https://rawgit.com/BloggerDizayn/amp-widget/master/like-boxfb.html?page=bloggereklentileri">
</amp-iframe>

2- Google Plus üyeleri kutusunu eklemek için, aşağıdaki HTML kodu yukarıdaki gibi Gadget içerisinde bulunan HTML/javaScript içerisine ekleyin.

<amp-iframe width="280"
      height="240"
      sandbox="allow-scripts allow-same-origin allow-popups"
      frameborder="0"
      scrolling="no"
      src="https://rawgit.com/BloggerDizayn/amp-widget/master/gplus-follow.html?user=+BloggerEklentileri&theme=dark">
</amp-iframe>

Yukarıdaki HTML kodlar içerisinde bulunan işaretli yerleri değiştirin. Facebook Beğeni ve Google+ Üyeleri HTML kodu içerisine blogunuzun Facebook sayfa ve Google Plus adını ekleyin.

Google + Üyeleri HTML kodu içerisinde bulunan arka plan görünümünü dark bulanık zemin ve light açık zemin olarak değiştirebilirsiniz.
Eklediğiniz Widget'ların HTML kodları içerisine otomatik olarak eklenen ve Widget'ların yüklenme hızının düşüren Hızlı düzenleme <b:include name='quickedit'/> kodlarını kaldırın. Hatta blogunuzun şablon kodları sayfasında CTRL+F yardımıyla bu Hızlı düzenleme kodunu arayın ve bu koda benzer şablon kodlarınız arasında ne kadar varsa tümünü silin. Çünkü bu kodlar blogunuzun hem sorgu sayısını artırmakta hem de Widget'ların yavaş yüklenmesine neden olmaktadır.

Bu yazımızda Blogger AMP şablon kullanıcıları için Facebook Beğeni ve Google+ Üyeleri widget kutularının nasıl oluşturulduğunu ve bloga nasıl eklendiği hakkında bilgiler paylaştık. Blogumuza abone olarak AMP eklentileri ve AMP güncellemeleri ile ilgili bilgilerden haberdar olabilirsiniz.

Yorum Gönder