Blogger FeedBurner Besleme Boyutu Nasıl Küçültülür?

1.4.17
Blogger FeedBurner Besleme Boyutu Nasıl Küçültülür?

Blogger FeedBurner Besleme Boyutu Nasıl Küçültülür? - Bu yazımızda blogunuzun FeedBurner besleme (feed) boyutunu kontrol ederek besleme (feed'inizin) kesilmesini önlemek için bir ipucu paylaşacağım.

Blogger veya Web sitenizde FeedBurner kullanıyorsanız ve aşağıdaki gibi bir uyarı aldıysanız, besleme (feed) boyutunuz 512KB'ı aştığından dolayı RSS yayın güncellemeleri durur.  Bu durumda FeedBurner besleme dosyası bu işlemi gerçek boyutta uygular (512KB boyutunda). Bu nedenle RSS yayınlarınızı güncellemediği için yeni yayınlarınız abonelerinize gönderilmeyecektir.

FeedBurner Besleme Uyarısı

Your feed filesize is larger than 513K. You need to reduce its size in order for FeedBurner to process it. Tips for controlling feed file size with Blogger can be found in Tech Tips on FeedBurner Forums, our support site.

FeedBurner besleme boyutunu düşürmek için aşağıdaki adımları takip edin;

FeedBurner Besleme Boyutunu Kontrol Etme ve Düşürme


Aşağıdaki adımları uygulamadan önce blogunuz yada web sitenizin besleme boyutu Web-Sniffer adresinden kontrol edin. Blogunuzun besleme dosyasını kontrol etmek için aşağıdaki koda blogunuzun adını veya özel alan adını yazarak HTTP(S)-URL kutusu içerisine ekleyin ve Submit (Gönder) butonuna tıklayın.

http://bloggereklentileri.blogspot.com/feeds/posts/default

Blogger FeedBurner Besleme Boyutu Nasıl Küçültülür?

Sayfanın alt tarafında aşağıdaki gibi içerik boyut sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz.

Blogger FeedBurner Besleme Boyutu Nasıl Küçültülür?

Web-Sniffer sayfasında görüntülenen rapora uygun olarak aşağıdaki adımları uygulayın.

Blogger FeedBurner besleme boyutunu 512KB'dan daha büyük almak için, Orjinal feed'inizin URL'sine bir parametre eklemelisiniz. Yani besleme dosyasını max-results ile kontrol altında tutarak blogunuz için ideal besleme boyutunu ayarlamanız gerekir. Parametreyi eklemek için:

1- FeedBurner hesabınızda oturum açın.

2- Blogunuzun FeedBurner besleme başlığına tıklayın.

3- Görüntülenen besleme yönetimi sayfasında, yayınınızın başlığının hemen altındaki besleme ayrıntılarını düzenle (Edit Feed Details) bağlantısını tıklayın.

Blogger FeedBurner Besleme Boyutu Nasıl Küçültülür?

4- Orjinal besleme adresinde bulunan aşağıdaki benzer adresi blogunuzun besleme boyutuna uygun olacak şekilde düzenleyin.

http://bloggereklentileri.blogspot.com/feeds/posts/default

Aşağıdaki biçimde değiştirin:

http://bloggereklentileri.blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=3

Yukarıdaki kodda belirtilen değer yerine 1 ile 500 arasında herhangi bir tamsayı değeri belirtmelisiniz. Maximum sunuçlar elde etmek için, FeedBurner özet akışında görünmesini istediğiniz yayın sayısını ayarlayın. Besleme dosyasından bir bölüm atılmasını istemiyorsanız bu değeri 500 olarak girin. (Eğer 500 değerinin üzerinde bir değer girerseniz kıyamet kopar! Google öyle söylüyor.)

5- Besleme ayrıntıları kaydet (Save Feed Details) butonuna tıklayın. Yaptığınız değişiklikler hemen uygulanır ve FeedBurner besleme akışını günceller.

Feedburner besleme boyutu 512KB'ın altına düştüğünde RSS yayınlarınızı güncellemeye ve abonelerinize yayınlama devam edecektir. Besleme kesintilerini önlemek için besleme öğelerinin miktarını da azaltabilirsiniz. Yayın ile ilgili görüş, öneri ve sorularınız için yorum bırakabilirsiniz.

Kaynak: https://support.google.com/feedburner/answer/79626

Yorum Gönder