Blogger Sitelerinde Disqus Yorum Sayısı Nasıl Gösterilir?

20.5.17
Blogger Sitelerinde Disqus Yorum Sayısı Nasıl Gösterilir?

Blogger Sitelerinde Disqus Yorum Sayısı Nasıl Gösterilir? - Bu yazımızda Disqus yorum sayısı eklentisinin kurulumunu anlatacağız. Birçok blog ve web sitesi Disqus yorum formunu kullanmaya başladı. Disqus'ın hızlı olması ve kolay kullanımının yanında birçok özelliği ile blog sitelerinde harika bir görüntü sergilemekte. Disqus yorum formunu ekledikten sonra elbette bazı özelliklerini de sitenize eklemeniz gerekiyor.

Blog sitelerinde yayınlara yapılan Blogger yorumları ana sayfada yayınların hemen altın gösterilebiliyor. Disqus yorumlarını da aynı şekilde gösterebilirsiniz.

Disqus Yorum Sayısı Eklentisi Nasıl Eklenir?

Disqus yorum sayısı eklentisini blogunuza eklemek için aşağıdaki adımları takip edin.

1- Blogger hesabınıza giriş yapın ve blogunuz kumanda panelinden Tema > HTML'i Düzenle yolunu takip ederek blogunuzun şablon kodları sayfasını açın. Açılan sayfada CTRL+F yardımı ile </body> kodunu bulun ve aşağıdaki javaScript kodunu </body> kodunun bir satır üzerine ekleyin.

<script type="text/javascript">
/* <![CDATA[ */
var disqus_shortname = 'bloggerekibi';
(function() {
    var s = document.createElement('script');
    s.async = true;
    s.type = 'text/javascript';
    s.src = 'http://' + disqus_shortname + '.disqus.com/count.js';
    (document.getElementsByTagName('HEAD')[0] || document.getElementsByTagName('BODY')[0]).appendChild(s);
}());
/* ]]> */
</script>

Yukarıdaki javaScript kodu içerisinde belirtilen yere Disqus kısa adınızı ekleyin ve şablonu kaydedin.

2- Aşağıdaki HTML kodu <div class="post hentry"> içerisinde (bu kod içerisine eklemediğiniz durumda yorum sayıları görüntülenmez) görünmesini istediğiniz yere ekleyin.

<a expr:href="data:post.url + &quot;#disqus_thread&quot;">0 Yorum</a>

Eğer sadece Disqus yorum sistemini kullanıyorsanız aşağıdaki koda benzer kodu blogunuzun şablon kodları arasında bulun ve işaretlenmiş yere yukarıdaki HTML kodu ekleyin.

<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;item&quot;'>
<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'>
<b:if cond='data:post.allowComments'>
<span class='comment-info'>
<a expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><b:if cond='data:post.numComments == 0'> Yorumlar </b:if> <b:if cond='data:post.numComments == 1'>1 </b:if><b:if cond='data:post.numComments &gt; 1'><data:post.numComments/> Yorumlar</b:if> 
</a>
</span>
</b:if>
</b:if>
</b:if>

Bu yayınımızda blog sitesine Disqus yorum sayısını gösteren eklenti hakkında bilgiler paylaştık. Yayın hakkında soru ve görüşleriniz için lütfen yorum bırakın. Bizi takip etmek için blog sitemize abone olabilirsiniz.

Yorum Gönder