Bloglama Platformu Nedir?

19.6.17
Bloglama Platformu Nedir?

Bloglama Platformu Nedir? - Bir blog, çeşitli şekillerde tipik bir web sitesinden farklıdır.

Tanım: Bir blog yazarlığı platformu, içeriğinizi blog şeklinde internette yayınlamak için kullandığınız yazılım veya hizmettir. Bir blog platformu, bir içerik yönetim sisteminin belirli bir biçimidir.

Bloglar ve Web Siteler

Bir blog'u diğer web sitelerinden ayıran en önemli şey, bir blogda yayınlanan içeriğin ters kronolojik sırayla gösterilmesidir. Bu, web sitesinde en sık yapılan ilavelerin ilk önce gösterildiği anlamına gelir.

Blog gönderileri genellikle blog yazısının yayınlandığı tarihi gösterir ve yayına belirli bir yazar atanır. Blog gönderileri belirli kategorilere atanarak belirli bir kategoriyle ilgili bir blogdaki tüm yayınları aramayı kolaylaştırır. Blog yayınları birden çok anahtar kelime ile etiketlenebilir.

Ücretsiz Blog Oluşturma Platformları

Bir blog açmak ve barındırmak için ücretsiz ve / veya ücretli hizmetler sunan birkaç farklı platform var. En popüler ücretsiz blog platformları arasında WordPress, Blogger, Tumblr, Blog.com ve Medium.com bulunuyor.

Bknz: Ücretsiz Bir Blog Nasıl Açılır?

WordPress ile Blog Açma

En popüler blog yazma platformlarından biri WordPress. WordPress'in iki sürümü vardır; WordPress ile barındırılan ücretsiz bir bloga sahip olduğunuz WordPress.com ve kendi WordPress blogunuzu kendiniz barındırabileceğiniz WordPress.org.

Bknz: WordPress.com ve WordPress.org Farkı Nedir?

Artık, web sitesi için bir blog platformu veya web sitesi platformu kullanmak arasında çok fazla fark yok. Çoğu web sitesi platformu, bir blog açmanıza izin verir ve çoğu blog platformu, düzenli web sitesi sayfaları oluşturmanıza imkan sağlamaktadır.

Bloglama Platformlarına Alternatifler

Bazı popüler web sitesi oluşturma platformları şunları içerir:

SquareSpace
Web.com
Wix.com

Bloglar için Web Hosting

Yukarıda belirtildiği gibi blogculuk için çok popüler bir seçenek, kendi web sitenizi barındırabileceğiniz WordPress platformunu kullanabilirsiniz. Bir hosting hesabı seçerken, WordPress'in ücretsiz kurulumlarını destekleyen bir web barındırma sağlayıcısı ile işe başlayın.

Arama Motorlarında Bloglama Sıralamaları

Bloglama (web sitenize yeni içerik ekleme) düzenli olarak arama motorlarında sıralanma ve konu ile ilgili bilgi arayan insanlardan ücretsiz trafik elde etme için harika bir yoldur.

Arama motorlarından ücretsiz trafik almanın anahtarı kaliteli, orijinal içeriği düzenli olarak yayınlamaktır. İnsanların aradıklarını bulmak için bazı anahtar kelime araştırmaları yapmak isteyeceksiniz.

Bir bloglama platformu kullanmanın avantajlarından biri, blogunuzun arama motorları için kolaylaştırılması için optimizasyon yapmasıdır. Çoğu bloglama platformunda, arama motorlarına web sitenizin ne hakkında olduğunu söylemenize yardımcı olan "meta veri" veya "meta etiketleri" olarak adlandırılan içeriği dahil etmeniz için alanlar olacaktır. Bu bilgi genellikle sayfanız için bir başlık, yayınınızın bir açıklaması ve bazı alakalı anahtar kelimeler içerir.

Bknz: HTML5 Seo Uyumlu Meta Etiketleri

Blogunuzla Para Kazanın

Pek çok ücretsiz blog platformu; blogunuzdan para kazanma söz konusu olduğunda blogunuzu kişisel kullanım için kullanmanıza izin veriliyor, ticari amaçlı olarak kullanmanıza izin verilmiyor. Blogunuzla para kazanmayı planlıyorsanız, ticari kullanıma izin veren bir blog kullandığınızdan veya yalnızca kendi barındırma hesabınızdaki blog'unuzu kendiniz barındırdığından emin olmak istersiniz.

Bknz: Blog Kitlenizi Genişleterek Gelirlerinizi Artırın

Çevrimiçi para kazanmak için bir blog kullanmanın birçok yolu vardır. E-kitapları çevrimiçi olarak satabilir, başkalarının ürünlerini tanıtabilir ve satış ortağı olarak para kazanabilirsiniz veya kendi ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak için blogunuzu kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder