Blogunuzu Tanıtmak için 12 Yol

18.6.17
Blogunuzu Tanıtmak için 12 Yol

Blogunuzu Tanıtmak için 12 Yol - Profesyoneller için blog tanıtımı ipuçları.

Her saniyede yeni bir blog oluşturulur ve milyonlarca blog internet üzerinde aktif olarak bulunur. Blog alemi büyüdükçe, okuyucu kitlesini büyüterek blogunuzun varlığı nasıl fark edilir? Blog ve site trafiğinizi artırmanın en iyi yollarından biri, blogunuzu aktif olarak tanıtmaktır. Aşağıda, blogunuzu veya web sitenizi tanıtmak için on iki kolay, ücretsiz ve etkili yol bulunmaktadır.

1- Blogunuzun Tasarımını En Üst Düzeye Çıkarın

Blogunuz için basit, çekici ve profesyonel bir tasarım oluşturun. Okuyucuları cezbedecek, ilgi çekebilecek sosyal medya butonları oluşturun, yayınlara uygun görseller ekleyin, blog sitenizi gezinmek için kolaylaştıracak menüler (bölümler) ve okuyucuların yorum bırakacak vurgular yapın.

2- Diğer Blogcularla Bağlantılar Paylaşın

Diğer blog yazarlarına ve Web kaynaklarına bağlandığınızda, blogunuza geri dönüş yapabilecek bağlantılar ekleyin. Blogunuza yapılan geri dönüş bağlantılar, yeni okuyuculara blogunuzu tanıtabilir ve arama motoru sıralamalarını artırabilirsiniz. Ayrıca, sitenize ilgi duyan diğer ilgili blogları listeleyen bir blog günlüğü ekleyebilir ve blogunuzu diğer blog listelerinde tanıtabilirsiniz.

3- Sosyal Medyadan Yararlanın

Blogunuzu tanıtmanıza ve büyütmenize yardımcı olmak için LinkedIn, Facebook, Google Plus ve Twitter gibi sosyal medya araçlarından yararlanın. Eğer kayıtlı iseniz, bu sitelere blog gönderilerini otomatik olarak ayarlayabilirsiniz.

4- Blogunuzu Diğer Web Sitelerinizde Tanıtın

Web sitenizden, diğer bloglardan, özgeçmişinizi içeren sayfadan, internet profilinizden, sosyal medya hesaplarından ve web üzerinde yönettiğiniz diğer sitelerden blogunuza bağlantılar eklemeye çalışın.

5- Promosyon Malzemelerini Blogunuz ve RSS ile Markalayın (Ticari Bloglar)

Pazarlama broşürlerini, broşürler, kitaplar ve basın bültenleri gibi marka promosyon materyallerini blogunuz ve RSS bilgilerinizle birlikte yönlendirmeyi unutmayın. Ayrıca atölyeler, konuşmalar, ağ etkinlikleri, CLE'ler, iş fuarları ve diğer etkinliklerde de blog'unuzdan bahsetmelisiniz. Blog'unuzdan bahsetmenin yanı sıra, başkalarının kolayca bulabileceği şekilde blogun URL'sini eklemeyi unutmayın.

6- Forumlara Katılın

İnternet üzerinde hemen hemen her konuyla ilgili forumlar ve çevrimiçi tartışma grupları var. Blogunuzun konusuyla ilgili forumlara katılın: konuşmaya katılın, faydalı tavsiyeler sunun, diğer üyeler tarafından sorulan soruları yanıtlayın ve yararlı bilgilerle bağlantı kurun. Bu tartışmalarda blog'unuzdan bahsedebilir veya ilgili blog yayınlarına bağlantılarınızı ekleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gerek husus, ilgisiz bilgilere ve konulara bağlantı eklemeyin.

7- Yayın İçin Yaz

Misafir bloglama işlemine benzer şekilde, uzman olduğunuz konularda diğer bloglar için makaleler yazabilirsiniz. Bu makalelerde blogunuzdan bahsederek bağlantılar ekleyebilirsiniz.

8- Diğer Bloglar Üzerine Yorum

Diğer bloglara yorum yapmak kendi blogunuzu tanıtmanın başka bir yoludur. Yorumlarınız ile gerçekten katkıda bulunduğunuzdan emin olun, çünkü pek çok blog yazarı yorumları spam olarak sileceklerinden, blogunuzun bu tür geri dönüş bağlantıları içermesinden kaçının.

9- Blog Karnavallarına Katılın

Bir blog karnavalı, belirli bir konudaki blog yayınlarına fikir ve ifadelerle birlikte bağlantı sağlayan bir blog topluluğudur. Blog alemi çok fazla bilgiye sahip olmak için; bir karnaval düzenleyerek blog tanıtmak ve diğer blog yazarlarının belirli bir konuyla ilgili söyleyeceklerini öğrenmek adına harika bir yoldur. Konunuzu kapsayan bir karnaval için makale gönderebilir veya seçmiş olduğunuz bir konuda kendi blog karnavalınızı organize edebilirsiniz.

10- Konuk Günlükleri Yaz

Benzer fikirli bir blog yazarı tarafından barındırılan bir blog'da misafir blog yazarı olarak görev yapmak blogunuzu tanıtmanın etkili bir yoludur. Blogunuza uygunsa konuk olduğunuz blog yayınlarında blogunuzdan bahsederek bir bağlantı ekleyebilirsiniz. Blog veya web sitelerinde bağlantılarınızı içeren biyolojik yayınlar oluşturmayada özen gösterin.

11- Bilgiye Dayalı Makaleler Paylaşın (Sosyal Medya)

Blogunuzu tanıtmak ve mevcut blog içeriğini yeniden öne çıkarmak için harika bir yoldur. Bilgi odaklı yazılarınızın keyfini çıkaran okuyucular, blogunuzu okumak için esinlenecekler ve blog'unuzu okumak için ilham alacaklardır.

12- Blogunuzu Blog Dizinlerine Gönderin

Blogunuzu tanıtmak için başka bir yol, blog dizinlerine (paylaşma) ve RSS dizinlerine blogunuzu gönderin. Ayrıca, blogunuza ilgi duyan diğer ilgili blogları listeleyen bir blog günlüğü ekleyebilir ve blogunuzu uygun bloglar listesinde tanıtabilirsiniz. En etkili blog dizini blog arama motorlarıdır.

Bir blog oluşturmak ve bloglama hakkında daha fazla bilgi için, aşağıdaki konuları inceleyin;

Bknz: Ücretsiz Bir Blog Nasıl Açılır?

Bknz: Blog ve Web Sitenizi Google Search Console'u Kullanarak İyileştirin

Bknz: Blog Kitlenizi Genişleterek Gelirlerinizi Artırın

Bknz: Blogger Performansınızı Ölçme ve Değerlendirme

Bu konular, blog stratejinizi inceleyerek blogunuzu kontrol etmenizi sağlayacaktır.

Yorum Gönder