Adsense Reklamlarının Geç Yüklenmesi ve Çözümü

5.7.17
Adsense Reklamlarının Geç Yüklenmesi ve Çözümü

Adsense Reklamlarının Geç Yüklenmesi ve Çözümü - Blog sayfalarının geç yüklenme nedenlerinden biri de Adsense reklamlarıdır. Nedeni ise blog sayfalarınızda bulunan her bir reklam birimine bir javaScript Adsense kodu eklediğinizde birden fazla javaScript yüklenmesine neden olacaktır. Bu durumumda blog sayfalarınızın hem geç yüklenmesine hem de blogunuzun sorgu sayısının artmasına neden olacaktır.

Blog sayfalarınızın daha hızlı yüklemesi için, blogunuza eklediğiniz tüm Adsense kodlarını tek bir javaScript kodu ile çağrılması ve blog sayfalarınızın yüklenmesine hiçbir etki etmeden çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Blog sayfalarınızın üst bölgelerinde bulunan Adsense reklamları için uygulamayın. Blog ziyaretçileriniz yüklenen sayfayı aşağıya doğru sürüklediğinde sayfalarınızın alt bölümlerinde bulunan Adsense reklamları yüklenecektir.

Adsense Reklamlarının Geç Yüklenmesi ve Çözümü

Şimdi bu ipucunu blogunuzda uygulamak için, aşağıdaki javaScript kodunu blogunuzun şablon kodları sayfasında bulunan </body> kodunun bir satır üzerine ekleyin ve şablonu kaydedin.

<script>
//<![CDATA[
var lazyadsense=false;window.addEventListener("scroll",function(){if((document.documentElement.scrollTop!=0&&lazyadsense===false)||(document.body.scrollTop!=0&&lazyadsense===false)){(function(){var ad=document.createElement('script');ad.type='text/javascript';ad.async=true;ad.src='https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js';var sc=document.getElementsByTagName('script')[0];sc.parentNode.insertBefore(ad,sc);})();lazyadsense=true;}},true)
//]]>
</script>

Blogunuzda bulunan javaScript Adsense kodlarını inceleyin. Aşağıdaki örnek Adsense kodunda belirtilen javaScript kodlarını kaldırın (blog sayfalarınızın alt bölümlerinde bulunan reklam birimleri için) ve kaydedin.

<script async src='//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js'></script>
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-0000000000000000"
     data-ad-slot="0000000000"
     data-ad-format="auto"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Bu yazımızda blog sayfalarının daha hızlı yüklenmesi için, javaScript Adsense kodları ile ilgili ipucu paylaştık. Yayın ile ilgili görüş ve sorularınızın için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Gönder