Blogger Popüler Yayınlar Widget Yapılandırma Bilgileri

9.7.17
Blogger Popüler Yayınlar Widget Yapılandırma Bilgileri

Blogger Popüler Yayınlar Widget Yapılandırma Bilgileri - Bu yazımızda popüler yayınlar widget kullanımı hakkında bazı önemli bilgileri paylaşacağım. Popüler yayınlar widget'i blog sitelerinin vazgeçilmez en önemli widget'lerinden biridir. Blogunuzda paylaştığınız ve en çok okunan yada tıklanan yayınlar bu widget üzerinde görünür. İşte bu yazımızda tam da bu konudan "en çok görüntülenen" bahsedeceğim.

Popüler Yayınları Yapılandırma Bilgileri


Blogunuzda bulunan popüler yayınlar widget'ini yönetim panelinden açtığınızda widget yapılandırma penceresinde aşağıdaki seçenekleri görüntülenir.

Başlık, en çok görüntülenen ve göster seçenekleri. Bu seçeneklerden "en çok görüntülenen" ile ilgili bilgileri açıklayarak blogunuz için en doğru seçeneği belirlemenize yardımcı olacağım.

En çok görüntülenen;

1- Tümü: Popüler yayınlar widget yapılandırma sayfasından bulunan bu seçenekte yer alan yayınlar, blogunuzun açıldığı tarihten itibaren yayınlanmış olan ve bu yayınlardan en çok okunan veya tıklananların yer aldığı seçenektir. Burada bulunan yayınların güncellenmesi çok uzun zaman almaktadır. Bu nedenle blogunuzu ziyaret eden okuyuculara sürekli aynı yayınlar gösterilmekte.

2- Geçen yıl: Bu seçenekte yer alan yayınlarda bir yıl öncesine ait blog yayınlarından en çok okunan veya tıklananların yer aldığı seçenektir. Bu seçenek de "Tümü" seçeneğinde olduğu gibi durağan bir performans sergilemekte.

3- Son 30 gün: Bu seçenekte yer alan blog yayınları son 30 gün içerisinde blogunuzda bulunan tüm yayınlar içerisinden en çok okunan veya tıklananların yer aldığı seçenektir. Bu seçenek "Tümü" ve "Geçen yıl" seçeneklerine göre daha çok güncellenen seçenektir. Bu seçenekteki yayınlar her 30 gün içerisinde güncellenir ve blog ziyaretçileri için daha ilgi çekici bir hal almakta.

4- Son 7 gün: Bu seçenekte yer alan blog yayınları her gün son 7 gün içerisinde en çok okunan veya tıklananları gösterir ve günlük olarak güncellenir.

Bknz: Blog Popüler Yayınlar Resimlerini Yeniden Boyutlandırma

Burada şunu özellikle söylemek istiyorum; bazı blog ziyaretçileri blogunuzdaki tüm değişiklikleri veya yenilikleri fark edebilir durumda. Bu neden blogunuzda bulunan menü veya widget'lerin sürekli güncellenmesi blog ziyaretçilerinin daha çok ilgisini çeker ve daha çok tıklanmasını sağlar. Popüler yayınlar widget'i blogunuzun ana sayfasında yer almasından dolayı, bu widget'in sürekli güncellenmesi blogunuzdaki yayınların da arama motorları tarafından sürekli güncellenmesini sağlamaktadır.

Bu yazımızdaki bilgiler bir blog sitesi için küçük ama altın değerinde olan bilgilerdir. Bu yayın ile ilgili görüş ve sorularınız için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Gönder