Blogger Dil ve Biçimlendirme Ayarları Neden Yapılmalı?

28.11.17
Blogger Dil ve Biçimlendirme Ayarları Neden Yapılmalı?

Blogger blogspot platformunda blog açmak isteyenler veya blog açmış olanlar, Blogger Ayarlar kısmından "Dil ve Biçimlendirme Ayarları"dan yeniden yapılandırması gerekir.

Blogger Dil ve Biçimlendirme Ayarları Neden Yapılmalı?


Blogunuz tamamen Türkçe yayınlardan oluşuyorsa, dil tercihinizi Türkçe olarak ayarlamanız gerekir. Dil tercihinizi ayarlamadıysanız, blogunuzda dil ve bölgesel URL'ler için hreflang kullanmalısınız. Hreflang bir meta etiketi değil, blogunuzun Google tarafından anlaşılması için kullanabileceğiniz üst bilgi HTML kodudur. Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Blogger veya web sitelerinde bulunan yayınların kim tarafından ve ne zaman yayınlandığını arama motorları her zaman bilmek ister. Blogunuzda bulunan yayınları incelerseniz, yayınlanma tarihine ve zaman dilimine göre sıralandığını görürsünüz. Yayınlamış olduğunuz bir yayını başka bir web sitesinde yayınlandığını gördüğünüzde, hangi web sitenin daha önce yayınladığını da aynı şekilde görebilirsiniz. Arama motorları da web sitelerinde bulunan yayınların sadece içeriğine değil, yayınlanma tarihi ve zaman dilimine de bilmek istiyor. Buraya kadar bir problem yok..

Bu yazımızda arama motorlarının, blogunuzda bulunan yayınların ne zaman yayınlandığını, yani tarih/zaman değerini anlayıp anlamadığını kontrol etme ve yapılandırma bilgilerini paylaşacağım.

Blog sitenizi "Google Yapısal Veri Test Aracı"nı kullanarak test edin. Test sonucunda blogunuzun tarih/zaman damgasını oluşturan datePublished ve dateModified'ı kontrol edin. Test sonucunda birden fazla hata ile karşılaşabilirsiniz, bu yazımızda sadece tarih/zaman damgasını oluşturan datePublished ve dateModified ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

Test sonucunda tarih/zaman damgası ile ilgili herhangi bir uyarı ile karşılaşmazsanız, yapmanız gereken birşey yok. Eğer, tarih/zaman damgasını ile ilgili bir uyarı ile karşılaşırsanız, yapmanız gerekenler aşağıdadır.

Blogger Tarih/Zaman Damgası Nasıl Yapılandırılır?


1- Yapısal veri test sonucunda blog sitenizin tarih/zaman damgası uyarılarını gidermek için, blogunuzun kumanda panelinin sol tarafında bulunan menüden Ayarlar>Dil ve biçimlendirme ayarlarına tıklayın. Dil ve biçimlendirme ayarları sayfasında bulunan tarih/zaman biçimlendirme ayarlarını aşağıdaki videoda olduğu gibi ayarlayın.

2- Yukarıdaki işlemi yapmanıza rağmen hala uyarı alıyorsanız, Ayarlar sekmesinin hemen üzerinde yer alan Tema sekmesine tıklayın. Açılan sayfada HTML'i Düzenlen tıklayın ve şablon editör sayfasını açın. Şablon editör sayfanızda CTRL+F tuşları kullanarak <b:if cond='data:top.showTimestamp'> kodunu bulun. Bulduğunuz kod ile aşağıdaki kodu değiştirin ve şablonu kaydedin.  Blogunuzu tekrardan test edin. Blogunuzda başka bir uyarı bulunmaması durumunda tarih/zaman uyarısı kaldırılacaktır.

<b:if cond='data:top.showTimestamp'>
<b:if cond='data:post.url'>
<span class='time-info'>
<a class='timestamp-link' expr:href='data:post.url' rel='bookmark' title='permanent link'><abbr class='published updated timeago' expr:title='data:post.timestampISO8601'><data:post.timestamp/></abbr></a>
</span>
</b:if>
</b:if>

Yukarıdaki işlemleri yaptığınız halde hala uyarı alıyorsanız ve bu konuda yardım almak istiyorsanız aşağıdaki yorum formunu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

Bir blog veya web sitesinde bulunan yayınlar, sitenin varolma sebebidir.  Saatlerce zaman ayırarak emek verip hazırladığınız yayınlarınızın kaybolup gitmesine izin vermeyin.

Bknz: Blogger Yönetim Paneli Hakkında Bilgiler

Normal hayatınızda ve trafikte her zaman şu uyarı yapılır "araçlarınızda yangın söndürme tüpü bulundurmayı ihmal etmeyin", belki de araç sahiplerinin hiç kullanmayacağı veya hayatın bir kez ihtayaç duyacağı bir malzeme. Allah korusun olmadığı zaman sonuçları kötü olabilir. Blog hayatınızda da blogunuz için çok önemli olan ve kolayca yapabileceğiniz işlemleri ihmal etmeyin.

Blogger ipuçları ve SEO ayarları ile ilgili detaylı bilgiler veremeye devam edeceğim. Lütfen blogumuza abone olmayı unutmayın.

Yorum Gönder