Blogger Widget'larını Sayfalarda Gizleme ve Gösterme

29.12.17
Blogger Widgets

Blogger blog sitesine eklenen widget'lar veya veriler, ana sayfa da dahil olmak üzere varsayılan olarak tüm sayfalarda görüntülenir. Belirli yayınlarda, statik sayfalarda veya ana sayfada bulunan widget'ları gizlemek için veya göstermek için XML konumlandırma etiketlerini kullanabilirsiniz.

Blogger Widget'ları Belirli Sayfalarda Nasıl Gösterilir ve Gizlenir?


Blogger şablonunuzda bulunan widget'ları kolayca tanımlayabilmeniz için eklemiş olduğunuz HTML/Javascript gatget'larına bir başlık ekleyin. Widget'a eklemiş olduğunuz başlık ile diğer widget'larda bulunan başlıkların birbiriyle eşleşmeyecek şekilde benzersiz olduğuna dikkat edin.

Blogger widget'larını belirli sayfalar için nasıl gizleneceğini ve gösterileceğini aşağıdaki örnek widget XML kodlarını inceleyerek yapabilirsiniz.

Yeni konumlandırma etiketleri için aşağıdaki yazımızı da okumanızı öneririz.

Bknz: Blogger Yeni Veri Konumlandırma Etiketleri

Örneğin widget'larınızdan biri "Son Yayınlar" widget'ı ve bu widget'ı sadece ana sayfada göstermek istiyorsunuz. Öncelikle blogunuzun şablon kodları arasında ilgili widget'ı bulun ve aşağıdaki örneklerde olduğu gibi XML konumlandırma etiketlerini kullanarak sadece ana sayfada görünmesini sağlayabilirsiniz.

Örnek Widget Kodları

<b:if cond='data:view.isHomepage'>
    <b:widget id='HTML5' locked='false' title='Son Yayınlar' type='HTML'>
        <b:includable id='main'>
            <b:if cond='data:title != ""'>
                <h2 class='title'>
          <data:title/>
        </h2>
            </b:if>
            <div class='widget-content'>
                <data:content/>
            </div>
        </b:includable>
    </b:widget>
</b:if>

Yukarıdaki örnekte olduğu gibi blog sitesinde bulunan widget ve verileri istediğiniz sayfalara, yayınlara, ana sayfaya ve öğe sayfalarına konumlandırabilirsiniz.

Yorum Gönder