Adsense Reklamları Yeni Yayınlanan Yayınlarda Neden Görünmüyor?

14.1.18
Google Adsense Reklamları

Adsense yayıncıları son zamanlarda, özellikle yeni yayınlanan yayınlar için, Adsense reklamlarının görünmemesinden veya reklam alanlarının boş görünmesinden yakınmakta. Tabii ki bu durum da, yayınlarda reklam görünmemesi veya boş görünmesi geliri etkilediğinden dolayı, Adsense yayıncısını karamsar kılıyor.

Web sitelerini yönetme: Robots.txt dosyanızdan tarayıcımıza erişim izni verme

Bu konuda pek çok spekülasyon ortaya atılıyor, bunlardan biri de Google'ın muhtemelen Adsense'de güncelleme yapıyor olması.

Aslında Google, ürünlerini sürekli güncellemeye devam ediyor. Örneğin, Page Speed Insight ve Google Search Console bazı düzenlemeler nedeniyle güncellemeler yaptı.


Benzer şekilde Adsense ile Google, web sitesinde reklam sunma şeklini değiştirdi. Web veya blog veya webin veya blogun bir sayfasına henüz erişilemiyorsa veya Adsense botuna erişilemiyorsa, Adsense otomatik olarak web'i veya blog'u para kazanma özelliğini aktifleştirmez, bu durum aynı Youtube videolarında olduğu gibi reklam geliri hemen aktif olmamaktadır. Bu şekilde Adsense, AdSense politikasına uymak ve tüm yayınları daha kolay bir şekilde izleyebilmek için bazı değişiklikler yaptı.

Bknz: Adsense Yazı İçi Reklamlarını Blog Yazılarına Ekleme

Bu değişiklik, yeni bir yayın yayınladığınızda açıkça fark edilebilir. Tüm Adsense reklamları, yeni yayınlanan yayınlarda görünmez veya boş görünür.

Elbette mantıklı bir durum, çünkü yeni yayınlara Google botları erişim sağlamamış olabilir. Adsense reklamları, sayfaya Google botları tarafından erişildikten sonra görünür.

Google ve Adsense botlarının blogugunuzu taradığından emin olmak için, robots.txt'yi etkinleştirin ve tarayıcı robotlarına erişim izni verin.

Google Arama Konsolu'nda blogda robots.txt dosyasını etkinleştirilmediğin de bir uyarı görüntüleniyor. Google robotunun, bot erişim hakları için robots.txt dosyasını bulamadığı için blogu tarayamadığı anlaşılıyor.

Blog İçin Robots.txt Dosyansından Tarayıcıya Erişim İzni Verme


Bu sorunları gidermek için aşağıdaki değişiklikleri yapın:

Blogunuzda robots.txt dosyasını aşağıdaki dosya gibi kullanmaya devam ediyorsanız, blogunuzda robots.txt dosyasını değiştirin.

Robots.TXT
User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:

User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /

Sitemap: http://blog_adi/feeds/posts/default?orderby=UPDATED

Yukarıdaki robots.txt dosyasını değiştirin, yukarıdaki robots.txt dosyası asıl olarak Adsense botlarını blog'u taramak için engelleyecektir, açıklama burada. Bu nedenle, Adsense botunu engelleyecek seo dostu robots.txt ayar önerilerine dikkat edin. Bunun için, aşağıdaki robots.txt dosyasını kullanın.

Robots.TXT
User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /

Sitemap: http://blog_adi/sitemap.xml

Google botlarının yeni yayınlarınızı hızlı bir şekilde taraması ve güncellenmesi için, yeni yayın URL'nizi Search Console'a gönderin. Bunu her yeni yayından sonra yapabilirsiniz. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi yayın URL'sini Google'a bildirdiğinizde yayının birkaç dakika içerisinde tarandığını ve indekslendiğini görebilirsiniz.

Resim
Blog Yayınlarını Hızlı İndeksleme

Bu yazımızda bloga eklenen yeni yayınlarda Adsense reklamlarının görüntülenmemesi ile ilgili bazı bilgileri kaynak göstererek sizin için paylaştık. Bu yazımız ile ilgili görüş ve sorularınızı yorum formunu kullanarak bize iletmenizi bekliyoruz.

Yorum Gönder