Blog Yayınları Google+, Twitter ve Facebook'da Otomatik Olarak Nasıl Paylaşılır?

5.1.18
Blog Yayınlarını Otomatik Paylaşma

Blog trafiğini artırmanın birçok yolu vardır. Bu trafiği artırmnın yollarından biri de blog yayınlarını Goole+, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sayfalarınızda paylaşmaktır.

Bir blog yayını yayınlandıktan sonra, Google+ ve kısa mesaj şeklinde Twitter ve Facebook'da otomatik olarak paylaşabilirsiniz.

Blog Yayınları Otomatik Olarak Google+'da Nasıl Paylaşılır?

Yayınları otomatik olarak Google+'da paylaşmayı blogunuzun kontrol panelinde bulunan Ayarlar bölümünden yapabilirsiniz.


Ayarlar > Yayınlar, yorumlar ve paylaşım yolunu takip ederek Google+'da paylaş bölümünde bulunan "Yeni paylaşılan yayınlar Google+ profilinizde otomatik paylaşılsın" seçeneğini "Evet" olarak ayarlayın ve kaydedin.

Bknz: Blog CSS Sosyal Paylaşım Butonları

Google+'da otomatik olarak paylaşın:
Bir yayın paylaştığınızda, yayınlama işleminden sonra yayın otomatik olarak Google+'da da paylaşılsın.

Blog Yayınları Otomatik Olarak Twitter ve Facebook'da Nasıl Paylaşılır?

Yayınları otomatik olarak Twitter'da paylaşmak için FeedBurner'u, otomatik olarak Facebook'da paylaşmak için Twitter ayarlarını düzenlemeniz gerekir. İlk önce, Twitter hesabınızı FeedBurner'a bağlamanız gerekir.

Birinci adım, FeedBurner'a giriş yapın ve blogunuzu seçin, ardından üst menüde bulunan "Publicize" sekmesine tıklayın. Açılan sayfanın sol tarafında bulunan menüden "Socialize" tıkladığınızda "Add a Twitter account" yani bir Twitter hesabı ekleme butonu göreceksiniz. Butona tıklayın ve Twitter hesabınıza giriş yaparak uygulamaya izin verin. Twitter hesabınızı FeedBurner'a bağladınız.

İkinci adım, Twitter hesabınızı FeedBurner'a bağladıktan sonra, Twitter hesabınızdaki güncellemeleri yani yayınları otomatik olarak Facebook'a iletecek şekilde ayarlamak için, Facebook hesabınızı Twitter hesabınıza bağlamanız gerekir. Twitter hesabınızın ayarlar bölümünde bulunan Uygulamalar menüsünden Facebook hesabınızı bağlayabilirsiniz.

Aşağıdaki videoyu izleyerek de yukarıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

Bu yazımızda, yeni yayınlanan blog yayınlarını otomatik olarak Google+, Twitter ve Facebook hesaplarınızda nasıl paylaşacağınız ile ilgili bilgiler paylaştım. Yayın ile ilgili görüş ve sorularınız için yorum formunu kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder