Blogger Arama Sonuçları Sayfalarında Adsense Reklamları Neden Gizlenmeli?

25.1.18
Blogger Arama Sonuçları Sayfalarında Adsense Reklamlarını Gizleme

Blogger sitelerine yapılan saldırılara karşı, arama sonuçları sayfasında bulunan Adsense reklamlarını gizleme ile ilgili detaylı bilgiler paylaşacağım.

Blog arama sonuçları sayfası, blog sitesine zarar vermek için kullanılan alanlardan biridir. Bu sayfada genellikle Adsense tarafından kabul edilmeyen anahtar kelimeler ile arama yapılmaktadır. Halbuki, blog içi arama yapılan anahtar kelimeye uygun herhangi bir içerik bulunmamaktadır.


Bu nedenle, blogun bağlı olduğu Adsense hesabında, belirli bir anahtar grubunun arama sayfası iyileştirme üzerinde kötü bir etki oluşturacaktır. Daha açık söylemek gerekirse, Adsense hesabı askıya alınabilir. Adsense tarafından gönderilen e-posta bildirimlerinin ve Adsense gösterge panelinde bulunan politika merkezinin her zaman kontrol edilmesi gerekir.

Böyle bir durumlardan kaçınmak için, arama kutusu blog için önemli bir unsur olduğundan ve blogdan tamamen kaldırılmayacağı için, çözüm yolu reklamları arama sayfasında gizlemektir.

Blogger arama sayfasında reklamları gizlemek, arama sayfalarında reklamların görüntülenmeyeceği anlamına gelir ve blog ziyaretçileri tarafından kullanılan anahtar kelimeler ne olursa olsun Adsense hesabını etkilemez.

Blogger Arama Sonuçları Sayfalarında Adsense Reklamlarını Gizleme


Blog sitesinde bulunan Adsense reklamlarını, arama sonuçları sayfasında gösterilmeyecek şekilde düzenlemek için aşağıdaki kodu kullanın.

Örnek Kod Ekleme
<b:if cond='data:blog.searchQuery'>
<b:else/>
Reklam Kodunuzu Buraya Ekleyin
</b:if>

Yukarıdaki kod içerisinde bulunan yere Adsense reklam kodunuzu ekleyin. Bunu, blogunuzda bulunan tüm Adsense reklam birimi kodu için uygulayın.

Bknz: Blogger Yeni Veri Konumlandırma Etiketleri

Blog arama sonuçları sayfasını, bloga zarar verebilecek anahtar kelimelerden korumak için, Adsense reklamlarını gizleme yöntemini paylaştım. Bunu yapmadığınız sürece her zaman risk altındasınız demektir.

Bu yazımız ile ilgili görüş ve sorularınız için yorum formunu kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder