Blogger, WordPress ve Websiteleri İçin PDF, E-posta ve Yazır Butonu Ekleme

24.1.18
Blogger, WordPress ve Websiteleri İçin PDF, E-posta ve Yazır Butonu

Bu yazımızda web sitesi sayfalarında bulunan yazıları yazdırmak, PDF olarak kaydetmek ve e-posta ile göndermek için, buton oluşturma ile ilgili bilgiler paylaşacağım.

Print Friendly sitesinin hizmete sunmuş olduğu web siytelerine yazırma, PDF ve e-posta eklentisini kullanarak oluşturacağız.

Blogger, Wordpress veya kullanmış olduğunuz platforma uygun yerleşik eklenti aracını veya kodları kullanarak ekleyebilirsiniz. Aşağıda Blogger, Wordpress ve Tumblr platformları için, Print Friendly eklentisinin nasıl kurulduğunu anlattım. Ayrıca, aşağıdaki videoyu izleyerek de kurulum hakkında bilgilere erişebilirsiniz.


Web sitenizde bulunan içeriklerin daha fazla kişilerle paylaşmasını sağlayarak web sitenizin daha çok trafik ve takipçi kazanmasını elde etmiş olursunuz. Web sitenize Print Friendly eklentisi eklemek istiyorsanız, platformunuzu seçin ve aşağıdaki adımları takip edin.

Blogger'a E-posta, PDF ve Yazdırma Butonu Nasıl Eklenir?

Print Friendly sitesinde bulunan Widget ekleme aracını kullanarak blog sitenize e-posta, PDF ve yazırma butonu ekleyebilirsiniz. Eğer, Print Friendly eklentisini widget içerisine eklemek istemiyorsanız, blogunuzun şablon kodları arasına manuel olarak da ekleyebilirsiniz. Print Friendly sitesine kaydolmayı unutmayın.

Video

Print Friendly eklentisini Widget ile ekleme

1- Print Friendly sayfasına gidin ve aşağıdaki adımları uygulayın.

  • Eklentiyi blogunuza eklemek için "Print Friendly button" gidin.
  • Platform olarak Blogger/Blogspot'u seçin.
  • Kullanmak istediğiniz buton stilini seçin.
  • Blogger Widget'ını ekleme butonu "Install Blogger Widget"a tıklayın.

2- Eklemek istediğiniz blogu seçin.

  • Blogger hesabınızda giriş yaparak blog gösterge panelini açın.
  • Eklemek istediğiniz blogu seçin.
  • Widget Ekle butonuna tıklayın ve ekleyin.

Print Friendly eklentisini manuel olarak ekleme

Blogunuzun şablon editör sayfasında bulunan kodunu bulun. Butonun, yayınların üzerinde görünmesi için, aşağıdaki kodu kopyalayın ve örnek kodda gösterildiği gibi ekleyin, yayınların altında görünmesini istiyorsanız, kopyalamış olduğunuz kodu yine örnek kodda gösterildiği gibi ekleyin.

Örnek Kod Ekleme
<div class='post-body entry-content' expr:id='&quot;post-body-&quot; + data:post.id' itemprop='articleBody'>
<div class='widget-middle' id='widget-middle'>
<script>var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfImageDisplayStyle = 'right';var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail = 0;var pfDisablePrint = 0;var pfCustomCSS = '';var pfBtVersion='2';(function(){var js,pf;pf=document.createElement('script');pf.type='text/javascript';pf.src='//cdn.printfriendly.com/printfriendly.js';document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(pf)})();</script><a href="https://www.printfriendly.com" style="color:#6D9F00;text-decoration:none;" class="printfriendly" onclick="window.print();return false;" title="Printer Friendly and PDF"><img style="border:none;-webkit-box-shadow:none;box-shadow:none;" src="//cdn.printfriendly.com/buttons/printfriendly-pdf-email-button-md.png" alt="Print Friendly and PDF"/></a>
<div class='clear'/>
<data:post.body/>
</div>

Blogunuzla ilgili herhangi bir problem olmaması durumunda Print Friendly eklentisi Blogger/Blogspot şablonlarının tümünde sorunsuz olarak çalışır.

Print Friendly sitesinden yapılan duyuruda, eklenti ile ilgili yeni bir tasarım çalışmasının yapıldığı belirtildi.

Print Friendly eklentisi sayfasında Özellikler bölümünde eklenti ile ilgili özellikleri değiştirebilirsiniz.

Blogunuzdaki veya herhangi bir web sitesinde bulunan bir sayfanın URL'sini Print Friendly sitesinde bulunan Ön İzleme kutusuna ekleyerek de yukarıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

Bknz: Blog Rastgele İçerik Mesaj Eklentisi

Print Friendly eklentisini tarayıcınıza ekleyerek de kullanabilirsiniz. Eklentiyi tarayıcınıza eklemek için Print Friendly sitesinin sağ üst köşesinde bulunan Uzantılar (Extensions)'a tıklayın. Açılan sayfada kullanmak istediğiniz tarayıcıyı seçin ve hemen bir altta bulunan ekleme butonuna tıklayarak ekleyin.

Print Friendly sitesinin hizmete sunmuş olduğu PDF, E-posta ve Print butonu ile ilgili bilgileri paylaştık. Yayın ile ilgili soru ve görüşleriniz için yorum formunu kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder