Blogger Emoji Tepki Butonları Nasıl Eklenir?

26.2.18
Blogger Emoji Tepki Butonları Oluşturma

Hepimiz emoji tepki butonları biliyoruz, çünkü tüm blog kullanıcıları sosyal ağları kullanıyor ve sohbet ediyor. Emoji tepkileri, sohbet anında duygularımızı ifade etmemize yardımcı oluyor. Blogger yorum formlarında kullanılan emojileri görmüş olmalısınız. Fakat yorum formlarında kullanılan emojiler eski ve kullanıcılar tarafından genelde tercih edilmemekte. Bu yazımızda blog yazılarının hemen altında yer alan ve kullanıcıların ilgili yayına anında tepkilerini gösteren yeni emoji tepki butonlarını paylaşacağım.


Blog sitesine neden emoji tepki butonları eklemeliyiz? Blog yazıları yazarak sadece blogdan para kazanmaya çalışmak sizi bir yere kadar götürebilir. Ancak, blog sitenizi özel kılabilecek birşeyler yapabilirsiniz. Blog ziyaretçilerinizin ilgisini çekebilecek ve yazılarınızın ne kadar beğenildiğini takip edebileceğiniz emoji tepki butonları blogunuza değer katar.

Emoji tepki butonlarının oldukça şirin görünmesinden dolayı, blog ziyaretçilerinin büyük bir çoğunluğunun ilgisini çekebilecek ve ziyaretçileriniz yazılarınız hakkındaki düşüncelerini daha kolay ifade edebilecektir.

Emoji Tepki Butonlarının Özellikleri

1- Blogger emoji tepki buları ücretsizdir.
2- Web sitelerine ve blog sitelerine kolaylıkla eklenebilir.
3- Masaüstü ve mobil ekranlara duyarlıdır.
4- Emoji tepki tıklamaları IP ile sayılır.
5- Analytics mevcut.

Blogger'a Emoji Tepki Butonları Nasıl Eklenir?

Blog sitenize emoji tepki bularını eklemek için öncelikle Blogger hesabınıza giriş yapmalısınız. Daha sonra blogunuzun kumanda panelinin sol tarafında bulunan menüden Tema > HTML'i Düzenle yolunu takip ederek blogunuzun şablon editör sayfasını açın ve aşağıdaki adımları takip edin.

Video

Birinci adım: Sharethis Reaction Buttons sayfasına gidin ve GET REACTION BUTTONS'a tıklayın.

İkinci adım: Emoji butonlarının sağda, ortada veya solda olmasını istediğiniz şekilde hizalayın.

Üçüncü adım: REGISTER & GET THE CODE'a tıklayın. Açılan sayfada hesabınızı oluşturmak için alan adınızı/blog URL'nizi, e-postanızı ve şifrenizi girin. Bu bilgiler yönetim paneline giriş yapmanıza ve emoji tepki bularını güncellemenize yardımcı olacağı için bilgileri not edin. Bilgilerinizi girdikten sonra kodu almak için GET THE CODE butonuna tıklayın.

Dördüncü adım: İlk kodu kopyalayın ve blogunuzun şablon editör sayfasında bulunan </body> kodunun bir satır üzerine ekleyin.

JavaScript Komut Dosyası
<script type="text/javascript" src="//platform-api.sharethis.com/js/sharethis.js#property=5a93bf00e3b02a00133b3175&product=inline-reaction-buttons"></script>

Yukarıdaki kodu şablon editör sayfanıza eklediğinizde şablon sayfanız kodu kaydetmez. Bu nedenle, komut dosyası içerisinde bulunan "&" kodu &amp; ile değiştirin.

<script type="text/javascript" src="//platform-api.sharethis.com/js/sharethis.js#property=5a93bf00e3b02a00133b3175&amp;product=inline-reaction-buttons"></script>

Beşinci adım: Yukarıdaki kodu ekledikten sonra aşağıdaki ikinci kodu kopyalayın ve emoji tepki butonlarının görünmesini istediğiniz yere ekleyin.

HTML
<div class="sharethis-inline-reaction-buttons"></div>

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra şablon editör sayfanızı kaydedin.

Emoji tepki butonlarını ekledikten sonra blogunuzu doğrulamak için, emoji butonlarının bulunduğu herhangi bir sayfanın URL'sini ekleyerek videoda olduğu gibi doğrulayabilirsiniz.

Bknz: Blogger Yeni Veri Konumlandırma Etiketleri

Emoji tepki butonlarını sadece yayın sayfalarında kullanmak istiyorsanız aşağıdaki etiketleri kullanın. Yukarıdaki kodları aşağıdaki konumlandırma etiketleri arasına ekleyin.

Veri Konumlandırma Etiketi
<b:if cond='data:view.isPost'> ... </b:if>

Emoji Tepki Butonları Neden Görünmüyor? 

Emoji tepki butonları, 5 dakika etkinleştirme süresinden sonra hala görünmüyorsa, bu durumda Sharthis hesabınıza giriş yapın ve Mülk Ayarları'nı tıklayın. Doğrulama butonuna tıklayarak e-posta adresinizi doğrulayın. E-posta adresinizi doğrulamak için gelen kutunuzu kontrol edin ve Sharethis'den gönderilen doğrulama bağlantısına tıklayarak e-posta adresinizi doğrulayın.

Umarım bu yayınımız tüm blog kullanıcıları tarafından çok beğenilir. Bu yayınımız ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa yorum formunu kullanabilirsiniz.
  1. Benim sitemde Disqus eklentisi yüklü. Emojiler yorumların altında görünüyor. Makalenin tam altına emojileri nasıl koyabilrim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emoji tepki butonlarını blog sitenizin tema HTML kodları arasındaki aralığını bulmanız gerekiyor. Benzer kodlar;
      <div class="post-bottom">
      <div class="post-footer">
      <div class="post-footer-line post-footer-line-1">

      </div>
      </div>
      </div>

      Sil
  2. Sitemde makalenin hemen altında emojilerin çıkmasını istiyorum. Nasıl yapabilrim?

    YanıtlaSil
  3. hocam bir türlü olmuyor

    YanıtlaSil