Blog Adı ve Adresi Nasıl Değiştirilir?

7.3.18
Blog Adı ve Adresini Değiştirme

Yeni bir blog açmayı planlıyorsanız, blog adı alma işlemini dikkatli yapmalısınız. Bazı nedenlerden dolayı, bir blog adı oluşturmak en zor işlemlerden birisidir. Çünkü blogunuz için seçtiğiniz blog adı birkaç gün sonra baktığınızda mantıklı olmayabilir ve blog adınızı değiştirmek isteyebilirsiniz.


Böyle bir düşünceniz varsa, Blogger gösterge panelinin Ayarlar kısmına giriş yaparak blogunuzun adını değiştirebilirsiniz.

Blog Adını ve Adresini Değiştirme

Blog adınızı değiştirmek için aşağıdaki adımları takip edin;

Birinci adım: Blogger hesabınıza giriş yapın ve adını değiştirmek istediğiniz blogunuzu seçin.

İkinci adım: Blogunuzun sol tarafında bulunan menüden Ayarlar > Temel sekmesine tıklayın.

Üçüncü adım: Temel ayarlar kısmında başlık, açıklama ve blog adresi gibi blogunuzla ilgili ayrıntıları düzenleme seçeneklerini göreceksiniz. Burada, blog adresinizi ve/veya blog başlığınızı kolayca değiştirebilirsiniz.

Blog Adı ve Adresini Değiştirme

Yukarıdaki resimde numaralandırılmış yerlerden yapılabilecek temel ayarlar;

(1) Blod adını değiştirmek için,
(2) Blog açıklamasını değiştirmek veya eklemek için,
(3) Blog adresini değiştirmek için,

Bknz: Blog İçin Kaliteli İçerik Nasıl Yazılır?

Yeni bir blogunuz varsa, blog adresinizi değiştirmeniz blogunuzu etkilemez ve blogunuz yeni adresi ile arama motorlarında görüntülenmeye başlayacaktır. Ancak, blogunuzu daha önceden açmış ve blogunuzda çalışmalar yaptıysanız, blog adresinizi değiştirmeniz blogunuz için iyi bir sonuç vermez ve arama motorlarındaki sıraması olumsuz yönde etkilenecektir. Çok eski bir blogunuz varsa ve hala ...blogspot.com olarak kullanıyorsanız, blogunuz için bir alan adı satın almayı düşünebilirsiniz.

Yorum Gönder