Blogger mı, Blogspot mu?

14.4.18
Blogger Rehberi

Blogger veya Blogspot olarak adlandırmak küçük bir karmaşaya neden olsa da bu çok normal bir durum. Blogger blog platformuna Blogger.com adresinden erişilirken, bloglarınız blogspot.com alt alan adında barındırılmaktadır. Bu nedenle, Blogger blog açmanıza ve blog yazmanıza izin veren bir blog aracıdır (Google'ın sahip olduğu ücretsiz bir yayın platformudur) ve Blogspot ise bloglarınızın barındırıldığı ücretsiz alanlardır (Google'ın sahibi olduğu ücretsiz bir alan adı servis sağlayıcısıdır).


Bir blog (yayın) platformu, bir web sitesindeki (alandaki) makaleleri ve web sayfalarını yayınlamak için kapsamlı bir araç anlamına gelir. Bu nedenle, kullanıcılar web sitelerini çalıştırmak için FTP kullanmak zorunda kalmadan platform herşeyi otomatik olarak düzenler.

Blogger: Sunucu yönetimi ve blogunuzu barındıran tüm teknik detaylar hakkında bilgi sahibi olmanıza gerek kalmadan, bloglarınızı ücretsiz olarak yönetmenize olanak tanıyan blog (yayın) oluşturma platformudur.

Blogspot: Blogger platformunda oluşturmuş olduğunuz blogları barındırmak için alt alan sağlayan ücretsiz alan adı hizmetidir. Bu işlem otomatik olarak gerçekleşir ve tüm bloglarınız blogspot alt alan adında barındırılır.

Zaten www.blogger.com ve www.blogspot.com'u ayrı ayrı ziyaret ederseniz aynı adrese yönlendirildiğini fark edeceksiniz.

Blog Adı ve Adresi Nasıl Değiştirilir?

Özetle, Blogger ücretsiz bir blog (yayın) platformu, Blogspot ise ücretsiz bir alan adı servis sağlayıcısıdır. Blogspot, Blogger ile kullanılmalıdır, ancak Blogger'ın Blogspot ile birlikte kullanılması gerekmez. Bununla birlikte, her ikisi de, kullanıcılarına ücretsiz blog deneyimi sağlama konusunda birlikte çalışmak üzere tasarlanmıştır.

Yorum Gönder