Blogger Sabit Sayfaları İçin AMP HTML Site Haritası

12.4.18
Blogger Sabit Sayfaları İçin AMP HTML Site Haritası

Site haritası blogun önemli bir parçası ve SEO unsurlarından birisidir. Site haritası sayfası, ziyaretçilere blog içerisinde bulunan tüm yayınları bir tablo içerisinde görüntülenmesini sağlayan sayfadır. Ve ziyaretçilerin blog içeriğini aramasını ve görüntülemesini kolaylaştırır.


Bir blog sitesinde AMP site haritası doğrudan görüntülenemez, görüntülemek için bir komut dosyası kullanmak gerekir. Çünkü, bir komut dosyası olmadan blogun sabit sayfalarında kullanılan site haritası eklentileri AMP hatası oluşturur. Blog sitelerinin sabit sayfalarında bir site haritası görüntülemek için öncelikle bir amp-iframe kullanmak gerekir. Ancak, amp-iframe'in ekranın üst kısmının %70 oarınını aşmaması gerektiği için, amp-iframe blog sayfasında doğrudan görüntülenmeyecektir.

Daha güvenli ve AMP hatası almadan amp-iframe kullanabilmek için Githud'dan faydalanabilirsiniz. Böylece, Blogger sabit sayfalarında amp-iframe kullanarak site haritasını görüntüleyebileceğiz. Bunu yapmamızdaki asıl amaç sayfaların üst kısmından %70 oranını aşmadan bir iframe kullanabilmek. Yani, iframe görüntüsünü daha da geniş bir ekranda görüntülemek için bir yer tutucu kullanarak bunu yapabilirsiniz.

Blogger Sabit Sayfaları İçin AMP HTML Site Haritası Nasıl Oluşturulur?

Blogger AMP HTML sayfasında bir site haritası oluşturmak için, aşağıdaki AMP HTML kodu blogunuzun sabit sayfasının HTML bölümüne (mod) ekleyin ve kaydedin.

AMP HTML
<amp-iframe title="Sitemap" src="https://cdn.rawgit.com/jquerycods/amp/master/sitemap.html?url=https://bloggereklentileri.blogspot.com/" height="750" layout="fixed-height" frameborder="0" sandbox="allow-forms allow-scripts allow-same-origin allow-modals allow-popups">
<amp-img src="data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAAIAAALQAQMAAACAETNqAAAABlBMVEX////g4OACVBJKAAAAGklEQVQ4y2M4wMQwZMFQdvsoGAWjYDTPEwAAsbQCR7gQ8g0AAAAASUVORK5CYII=" layout="fixed-height" height="360" width="auto" placeholder>
</amp-img>
</amp-iframe>

Yukarıdaki kod içerisinde belirtilen yere blog URL'nizi ekleyin.


Bu yazımızda Blogger AMP HTML sabit sayfalarında bir site haritası oluşturmak bazı ipuçlarını paylaştık.

Blogger Mobil URL'leri AMP Uyumlu Hale Getirme

Youtube AMP Lightbox Eklentisi

Biliyorsunuz AMP her geçen gün gelişmekte ve yeni özellikler dahil edilmekte. Fakat, Blogger sitelerinde AMP özelliğini tamamen kullanmak şuan için mümkün değil. Ancak, AMP kullanan blog yazarları için AMP ile ilgili bilgiler paylaşmaya devam edeceğiz. Şunu da söylemek isterim ki, yakın bir zamanda Blogger siteleri için AMP özelliğinin  kullanıma sunulacağı söyleniyor ama ben yakın bir zamanda böyle bir güncellemenin olabileceğini düşünmüyorum. Bu konuda sizin düşünceleriniz nedir?

Yorum Gönder