Haber, Dergi ve Teknoloji Blog Teması

15.4.18
Blogger Temaları

Haber, gazete, dergi veya teknoloji inceleme siteleri için duyarlı Blogger teması. Temanın tüm özellikleri masaüstü, mobil ve tablet gibi modern cihazlarla uyumlu olacak şekilde dizayn edilmiştir. İçerik ve içeriklerin görüntülenmesine odaklanan bir görünüme sahip, çünkü blog yöneticilerinin en çok önem verdiği özelliklerden biri. Temanın daha hızlı olması ve SEO uyumlu olması için gerekli çalışmalar yapılmıştır.


Tema özelliklerini aşağıdaki tablodan ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.
ÖzelliklerKullanılabilirlik
Ekran GörüntüleriVarKontrol
Google Yapısal Veri Test SonucuVarKontrol
Mobil UyumlulukVarKontrol
SEO UyumluEvet
Dinamik Başlık EtiketleriVar
Menü NavigasyonuVar
Tarayıcı Uyumlu (IE8 +, Mozilla, Chrome, Safari)Evet
Özel 404 Hata SayfasıVar
Profesyonel Blog Düzeni YönetimiVar
E-posta ile Takip Widget'ıVar
İlgili Yayınlar Widget'ıVar
Son Yayınlar Widget'ıVar
Rastgele Yayınlar Widget'ıVar
Çoklu Yorum SistemiVar
Son Yorumlar Widget'ıVar
Açılır Menü Widget'ıVar
Gelişmiş Arama Motoru OptimizasyonuEvet
Youtube Resim DesteğiEvet
Resim BoyutlandırmaEvet
Schema.orgVar
Yüksek CTREvet
2 SütunEvet
BreadcrumbsVar
İlgili Yayınlar Widget'ıVar
Arama KutusuVar
E-posta ile Takip Widget'ıVar
Tema kurulumu ve ilgili talimatlar için aşağıdaki adımlar size rehberlik edecektir.

Ön İzleme
İndir

Tema kurulumuna geçmeden önce İndir butonuna tıklayarak temayı indirin.

Blogger Tema Kurulumu

A. Birinci adım (Tema Yükleme): Blogger hesabınıza giriş yapın ve temayı yüklemek istediğiniz blogunu kontrol panelini açın. Blogunuzun yönetim panelinde bulunan Tema sayfasını açın. Sayfanın sağ üst köşesinde bulunan Yedekle / Geri Yükle butonuna tıklayın ve açılan pencerede Dosya Seç'e tıklayın. İndirmiş olduğunuz tema dosyasını seçin ve Yükle butonuna tıklayın. Temanın yüklendiğini kontrol edin.

B. İkinci adım (Tema Ayarları): Temayı yükledikten sonra, tüm Widget ve diğer özeliklerin çalışması için aşağıdaki düzenleme ayarlarını yapıması gerekir.

Logo: Blog logonuzu ister Yerleşim sayfasında bulunan Üstbilgi Widget'ı ile isterseniz tema kodları arasından da ekleyebilirsiniz. CSS kodları ile logonuz otomatik olarak boyutladırılacaktır.

Başlık Açıklaması (Header): Blog başlık açıklamasını başlık tanımlama Widget'ını kullanarak ekleyebilirsiniz.

Gezinme Menüsü (Navigasyon): Blogunuzun yerleşim sayfasında bulunan ana menü (main menü) Widget'ını düzenlemek için Düzen'e tıklayın. Her bir bağlantı için bağlantı adı ve bağlantı URL'sini ekleyin ve kaydedin. Alt menü eklemek için Menü öğesi bağlantı adına alt çizgi eklemelisiniz (örnek: _Blogger Temaları).

Sosyal Medya Takip Butonları (Üst): Üst sosyal medya takip butonlarını düzenlemek için Düzen'e tıklayın. Aşağıdaki sosyal medya isimlerinden (tüm karakterleri küçük olacak şekilde) kullanmış olduklarınızı seçin ve bağlantısı ile birlikte ekleyin. Sosyal medya takip butonlarına simge eklemenize gerek yok, simgeler otomatik olarak eklenecektir.

Kullanılabilir Sosyal Medya İsimleri: facebook, twitter, gplus, linkedin, dribbble, soundcloud, behance, bloglovin, rss, youtube, skype, stumbleupon, tumblr, vine, stack-overflow, digg, instagram, pinterest, codepen, delicious

Kenar Çubuğu Sosya Medya Takip Butonları (Sidebar): Aşağıdaki HTML kodu kopyalayın kenar çubğunda bulunan sosyal medya takip Widget'ı içerisine ekleyin. Kod içerisinde belirtilen # yere sayfa bağlantılarınızı ekleyin.

Sosyal Medya Takip Butonları
<div class="social-count-plus">
   <ul class="default">
      <li class="count-facebook"><a class="icon" href="https://www.facebook.com/#" title="Facebook" target="_blank" rel="nofollow noopener"></a><span style="color:#fff" class="items"><span style="color:#fff" class="count">640</span><span class="label" style="color: #fff">beğeni</span></span></li>
      <li class="count-twitter"><a class="icon" href="https://twitter.com/#" title="Twitter" target="_blank" rel="nofollow noopener"></a><span style="color:#fff" class="items"><span style="color:#fff" class="count">332</span><span class="label" style="color: #fff">takipçi</span></span></li>
      <li class="count-youtube"><a class="icon" href="https://www.youtube.com/#" title="Youtube" target="_blank" rel="nofollow noopener"></a><span style="color:#fff" class="items"><span style="color:#fff" class="count">52</span><span class="label" style="color: #fff">abone</span></span></li>
   </ul>
</div>

Öne Çıkan Yayınlar (Main Slider): Öne çıkan yayınlar Widget'ı içerisine aşağıdaki kodlardan birini ekleyerek kullanabilirsiniz.

Son yayınlar için: Kod içerisinde belirtilen yere Widget'da görüntülenmesini istediğiniz yayın sayısını ekleyin.

Son Yayınlar
<div class="recent" data-results="4"></div>

Belirli etiketler için: Kod içerisinde bulunan Etiket yerine Widget'da görüntülemek istediğiniz yayınların etiketini ve sayısını ekleyin.

Etiket Duyarlı
<div class="label" data-label="Etiket" data-results="4"></div>

Rastgele Yayınlar Widget'ı: Rastgele yayınlar Widget'ı içerisine aşağıdaki kodu ekleyin.

Rastgele Yayınlar
<span id="randomposts"></span>

Son Yorumlar Widget'ı: Son yorumlar Widget'ı içerisine aşağıdaki kodu ekleyin.

Son Yorumlar
<span id="recentcomments"></span>

Yeni Yayınlar Widget'ı: Yeni/Son yayınlar Widget'ı içerisine aşağıdaki kodu ekleyin.

Yeni Yayınlar
<span id="recentposts"></span>

Facebook Sayfası Eklentisi: Aşağıdaki Facebook sayfa eklentisine Facebook sayfanızın bağlantısını ekleyin.

Facebook Sayfa Widget'ı
<center><div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/bloggereklentileri/" data-width="360" data-small-header="false" data-adapt-container-width="true" data-hide-cover="false" data-show-facepile="true"></div></center>

Yorum Sistemi: Yorum sitemi Widget'ı içerisine kullanmak istediğiniz aşağıdaki yorum isimlerinden birini ekleyin. Eğer, yorum sitemini Disqus olarak kullanmak istiyorsanız Disqus kullanıcı adınızı yorum sistemi Widget'ı altında bulunan Disqus Widget'ı içerisine eklemelisiniz.

  • Blogger için: blogger
  • Disqus için: disqus
  • Facebook için: facebook

Bu yazımızda haber, dergi ve teknoloji blogları için tema ve kurulumu ile ilgili bilgiler paylaştık. Bu yayınımız ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi yorum formlarını kullanarak bize iletebilirsiniz.