Blogger Sayfa URL'si Paylaş Eklentisi

9.8.18
Blogger URL Paylaşım Eklentisi

Blog sayfalarını paylaşmak için bir çok sosyal medya butonu bulunmakta, ancak blog sayfalarının URL'sini paylaşmak için pek fazla eklenti bulunmamakta. Bu yazımızda blog sayfalarınızda bulunan sosyal medya paylaşım butonlarının hemen altında yer alan yani ziyaret ettiğiniz sayfanın URL'sini kopyalamak ve paylaşmak için URL paylaş eklentisini paylaşacağım.


URL paylaş eklentisi şuan blog sitemizde de kullandığımız gibi tüm sayfalarımızda bulunan sosyal medya paylaşım butonlarının altında bulunmaktadır.

URL paylaş klentisini blog sitenize eklemek için aşağıdaki adımları takip edin.

URL Paylaş Eklentisi Kurulumu


Blogger hesabınıza giriş yapın ve blogunuzun kumanda panelinde bulunan Tema > HTML'i Düzenle yolunu takip ederek blogunuzun tema editör sayfasını açın ve aşağıdaki adımları uygulayın.

Birinci adım: Aşağıdaki CSS kodunu blogunuzun </style> yada ]]></b:skin> CSS dosyası içerisine ekleyin.

CSS Kodu
.post input.share_url{background:#f7f7f7;display:block;width:100%;padding:6px 10px;margin-top:20px;border:1px solid #e7e9ee;font-size:14px;color:#888;outline:0;cursor:pointer}

İkinci adım: Aşağıdaki input HTML kodunu blog yayınlarınızın altına gelecek şekilde en uygun yere ekleyin.

HTML Kod
<input class='share_url' expr:value='data:blog.url' onclick='document.execCommand(&apos;selectAll&apos;,false,null)' readonly='readonly' title='CTRL+C' type='text'/>

Yukarıdaki input HTML kodunu, blogunuzun tema editör sayfasında bulunan aşağıdaki kod aralığında en uygun yere ekleyin. Blog sitelerinin tema kodlaması birbirinden farklı olmasından dolayı, kodu eklemeniz gereken yer ile ilgili kesin bir bilgi paylaşamıyorum.

<b:includable id='post' var='post'>...</b:includable>

Yukarıdaki adımları tamladıktan sonra tema editör sayfasını kaydedin ve blog sayfalarınızı kontrol edin.

URL paylaş eklentisi ile ilgili görüş ve sorularınızı bize bildirmek için yorum formunu kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder