Mobil SEO Nedir?

19.4.19
What is Mobile SEO ?

Mobil SEO, sadece mobil arama motorlarında değil, mobil cihazlar ve dokunma özellikli cihazlarda da (tablet) blog sitenizin görünürlüğünü artırma çalışmaları yapılmalı.

Kullanılan telefonun modeline bağlı olarak mobil arama motorları farklı sonuçlar verir. Google, cep telefonuna özgü sayfa türlerinin ayrı ayrı izlendiğini ve örneğin bir iPhone veya Android telefon üzerinde gördüklerinize karşı akıllı telefon olmayan bir cihazda arandığında farklı sonuçlar görüntülendiğini doğruladı. Bu nedenle, Googlebot Mobile'in bu özelliğinden faydalanmak ve mobil arama sonuçlarında blog içeriklerinizi hem bulması hem de içermesi için blog sayfalarınızı doğru bir şekilde ayarlamalısınız.

Akıllı telefon arama sonuçları, doğrudan yerel dizine çekilir; bu, masaüstü aramadan elde edeceğiniz sonuçları yansıtır ve yerel sonuçlara vurgu yapıldığından ilgili sayfalarınızın arama sonuçlarındaki konumunu da belirler (SERP sıralaması). Yerel SEO yani site içi SEO çalışması önemli hale gelir.

Aynı zamanda, Google'ın blog sitenizin sayfalarını akıllı telefonlar için dizine eklenmesinin veya reddedilmesinin en önemli faktörünün blog sitenizin ve sayfalarının doğru bir şekilde oluşturulması meselesidir. SEO ve mobil uyumlu bir blog sitesi basit ve kolay anlaşılır olmalıdır.

Mobil Uyumlu Blog Sitenizin Her Sayfasında SEO Çalışması Yapın

Mobil sitenizdeki her etkin özelliğe özel anahtar kelimeler ekleyerek, mobil sitenizin arama motorlarındaki sıralamasını iyileştirin. Her bir sayfanın Arama Açıklaması alanını kullanarak sayfa içeriğinizin kısa özetini 150 karakter ve sayfa içeriğine ise en fazla 6 anahtar kelime ekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder