Uzun Makaleler SEO için Daha Mı Faydalı?

29.8.19
Uzun Makaleler SEO için Daha Mı Faydalı?

Uzun Makaleler SEO için Daha Mı Faydalı? - Bir blog makalesinde kelime sayısının SEO üzerindeki önemi hakkında bir çok soru soruluyor. Web üzerinde konuyla ilgili bir çok haber yer almakta ve uzun makalelerin arama sonuçlarında daha iyi bir sıralamaya sahip olduğundan bahsediliyor.

Google, blog yayın sayfalarının tamamını taradıktan sonra, daha fazla metin içeren sayfaları tercih eder ve daha iyi bir sıralamada konumlandırır.

Bir blog yazısının uzunluğu genellikle 400 kelimeyle yeterlidir, bu bir blog yazısının standart uzunluğu olarak kabul edilebilir. Fakat daha uzun olabilirse daha iyi olacaktır. Ancak yazının uzun olması için konuyu dağıtmaya veya gereksiz kelime ekleme yapmamaya dikkat edilmelidir.

Uzun makaleler SEO için iyi sonuçlar vermeyebilir..

Uzun makalenin SEO'ya yardımcı olmasını sağlamak için yapılan çalışmalar, makalenin SEO için mutlaka fayda sağlayacağı veya arama sayfalarında iyi bir sıralama elde edileceği anlamına gelmez.

SEO için 2000 kelimelik bir makale oluşturdunuz, ancak bu makale daha az kelimeye sahip bir makalenin arama motoru sıralamasının gerisinde kalabilir. Yani 400 kelimelik bir makale 1000 kelimelik veya 1500 kelimelik uzun bir makaleden daha iyi bir sıralamaya sahip olabilir.

Bu nasıl olabilir?

Makalenin kalitesini ve sözcük sayısını dikkate almaksızın 2000 kelimeye kadar sadece uzun bir makale yazmak için çalışırsanız, bütün çalışmalarınız boşa gider ve değersiz bir makale oluşturmuş olursunuz.

Bu sadece uzun bir makalenin ölçütlerini karşılamak olur. Basit, anlaşılır ve sağlam bilgiler içeren 400 kelimelik kısa bir makaleden daha iyi değildir. Önemli olan makale içerisinde doğru anahtar kelimeler kullanmaktır.

SEO için kaliteli ve uzun makaleler oluşturma

  • Uzun ve kaliteli bir makale veya yazı nasıl oluşturulur?
  • Peki SERP için uzun ve iyi bir makale nasıl olmalı?

Şimdi bu soruları cevaplayalım ve kafamızda bir makale kurgusu oluşturalım.

SERP'te teknik açıdan kriterlere uygun olarak hazırlanmış ve SEO için faydalı olan bir çok uzun makaleler var, yani "arama motorları tarafından ve okuyucular tarafından tercih edilen" şekilde karşılanması gereken iki kriter vardır.

1. Arama motorları tarafından tercih edilen makaleler

En çok aranan anahtar kelimelerle makaleler oluşturun. Uzun makaleler hazırlama önerilerinde, anahtar kelimelerin makale içerisine yerleştirilmesinde eşit bir şekilde yazı içerisinde dağılması gerektiği belirtilmekte. Makale içerisine yerleştirilen anahtar kelimeler daha çok çeşitlidir, böylece birçok arama anahtar kelimesiyle alakalı olabilirler, çünkü artık yalnızca arama açıklamasında bulunan anahtar kelimeler yeterli değildir.

Özellikle, artık uzun kuyruk anahtar kelimeler geçerli, blog yazarları artık yalnızca kısa anahtar kelimeler değil, çoğu soru gibi uzun anahtar kelimeler kullanmakta.

Uzun makaleler, çeşitli uzun kuyruk anahtar kelimeler halinde bir anahtar kelime kombinasyonu yapmamıza olanak tanır.

Ancak, aşırı anahtar kelimeler, tekrarlanan anahtar kelimeler veya birçok anahtar kelimenin paragraflara yerleştirilmesinden kaçının.

Cümle ile çeşitli varyasyonları birleştiren bir anahtar kelime yapın, böylece ziyaretçiler tarafından okunması ve anlaşılması daha kolay olur.

2. Ziyaretçiler tarafından tercih edilen makaleler

Ziyaretçilerin tercihlerine dikkat etmek de önemlidir. Ziyaretçilerin sevdiği yazılar yazın, böylece bütün yazılarınızı okuyabilirler.

Her yerde bulunan gereksiz ve herhangi bir bilgi içermeyen yazılar kesinlikle ziyaretçiler tarafından beğenilmeyecek. Ziyaretçiler yazılarınızı başkalarına önermek veya sosyal medya hesaplarında paylaşmak yerine, sayfayı derhal terk edecekler, çünkü bunlar hiç bir işe yaramayan gereksiz yazılardır.

Ziyaretçiler için faydalı olacak, karşılaştıkları sorunları çözebilecek, daha iyi anlaşılması ve sorunlara çözüm olması için ayrıntılı makaleler oluşturun.

Sorun konusunun kökünü oluşturan ayrıntılı makaleler, doğal olarak makaleyi uzun yapacaktır ama sıkıcı olmayacaktır.

Makaleyi konusunun bilgi detayına göre alt bölümlere ayırarak oluşturun, uzun makalelerin okunması daha ilgi çekici olacaktır ve daha iyi anlaşılacak kadar netleşecektir. Böylece, sayfa için kullanıcı deneyimi veya okuyucu deneyimi daha iyi hale gelir.

Okuyucu ziyaretçiler sıkılmadan makaleyi sonuna kadar okuyacak ve faydalı gördüğü zaman sosyal medyada paylaşacaklar. Fayda ve çözüm sağlayan makaleler her zaman çok paylaşılır, çünkü ziyaretçiler benzer sorunlarla ilgili başkalarına yardım edebilirler.

Sonuç

Amaç, makalelere anahtar kelime yerleştirmenin arama motorları tarafından önem verildiği ve makalelerin daha çeşitli hale gelmesi için uzun bir makale hazırlamak. Uzun makaleler, konuyu daha iyi açıklayabilmeleri ve okuyucular tarafından daha iyi anlaşılmaları için yapılmakta.

Elbette tüm makaleleri uzun yazma zorunluluğu yok, sadece içerik konusuna göre hazırlanması yeterli.

Uzun makaleler, eğer Adsense kullanıyorsanız ve otomatik reklamları etkinleştirirseniz, paragrafları arasında otomatik reklam birimi görüntüleme imkanı da sunar.

Yorum Gönder