SEO Uyumlu Makale Yazmanın Püf Noktaları ve İpuçları

7.8.19
SEO Uyumlu Makale Yazmanın Püf Noktaları ve İpuçları

SEO Uygumlu Makale Yazmanın Püf Noktaları ve İpuçları - Bir web sitesine, özellikle de iş amaçlı oluşturulan bir web sitesine sahip olmak ve web sitesini çok sayıda ziyaretçinin ziyaret edebilmesi için iyi yönetilmelidir. Web sitesi çok ziyaret edildiğinde, kesinlikle daha çok satış fırsatları da yakalayacatır.

Bu nedenle, web sitesinin yönetimi gerçekten dikkate alınmalıdır. Birinci yol web sitesi için SEO makaleleri yazmaktır. SEO makaleleri yazmak, oluşturduğunuz makaleleri arama motorlarının ilk sayfalarında yer almasıdır.

SEO Uyumlu Makaleler, Arama Motorlarının Ana Sayfasında Yer Almak İçin Nasıl Yazılır?

SEO makaleleri oluşturmak veya yazmak, dijital tabanlı işletme sahipleri tarafından yaygın olarak kullanılan dijital tanıtım yöntemlerinden biridir.

Tam olarak SEO ile ne kastedilmekte?

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) bir web sitesini optimize etmenin bir yöntemidir, böylece bir arama motorunda en yüksek sıralamaya ulaşabilir (ilk sayfalara).

Bu yöntem teknik olarak belirli bir algoritma kullanır. Bazı algoritmaları kullanmanın yanı sıra, web sitesi sahiplerinin de web sitelerinde yayınlanan makalelerin SEO uyumlu/dostu olabilmesi için doğru yazma teknikleri konusunda uzman olmaları gerekir.

SEO uyumlu makale yazma teknikleri konusunda uzmanlaşmak, makalenin arama motorları için okunması kolay ve en yüksek arama listesine girmesi web yöneticisi için çok önemlidir.

Şimdi şunu düşünmem gerekiyor: "Bu makaleyi SEO uyumlu makale olarak nasıl sınıflandırabilirim?"

Aşağıdaki bilgiler SEO uyumlu makale yazmanın püf noktalarını ve ipuçlarını içermektedir.

Kullanıcı Deneyimi Makalelerine Öncelik Vermek

Her gün ve her zaman arama motorunda bulunabilecek birçok yeni makale olacak. Bu makalelerin çoğu benzer yapıya, formata ve hatta sözcük seçimine sahip.

Kullanıcı deneyimi veya kişisel deneyime dayalı makaleler oluşturmak. Bu, blog sahibinin, okuyucunun makalesini yazarken bakış açısına gerçekten dikkat ettiği anlamına gelir. Bu, arama sıralamasının manipülasyonunu minimize etmenin yanı sıra benzersiz olmasıdır.

İlgi Çekici Bir Başlık Oluşturun

Arama yaparken, görüntülenen ilk sonuç makalenizin başlığıdır. Bu nedenle, SEO uyumlu makaleler yazarken, ilgi çekici veya içerik odaklı bir başlık oluşturmaya çalışın. Bu başlık arama motorunda göründüğünde, içeriğini okumak için okuyucunun daha çok ilgisini çekecektir.

Ters Piramit Yazma Tekniğinin Uygulanması

Bazen yazmak için kafa karıştırmak isteyen yazarlar olabilir. Önce neyin yazılması gerektiği, sonra neyin tartışılması gerektiği ve nelerin tartışılması gerektiği konusunda kafa karıştırıcı olabilir. Bu sorunun üstesinden gelmek için ters piramit tekniğini kullanarak yazabilirsiniz. Sanırım bu tekniği daha çok gazeteciler kullanıyor.

Bu teknik aynı zamanda gazeteciler tarafından haber yazıları yazmak için kullanılan bir tekniktir. Bu ters piramit yazma tekniği, okuyucunun makalenin ilk başında bilmesi gereken en önemli bilgilerin parçasını veya tanımını yerleştirmedir.

Makalede anlatılacak olan ana konuların resmini yerleştirdikten sonra, ilk resmin daha ayrıntılı bir açıklamasını yazabilirsiniz. Bu bölümde ayrıca örneklerden de bahsedebilirsiniz. Anlatılmak istenen konunun sonucunu sadece sonunda sonuç olarak yazmalısınız.

Gizli Anlamsal (Anlam Dizisi) Anahtar Kelimeler Kullanın

Bir sonraki dikkat etmeniz gereken nokta oluşturduğunuz makaleleri optimize etmektir, bu çok önemlidir. LSI (Örtülü/Gizli/Belirli Olmayan) veya ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, alakalı kelimeler ile arama yapan okuyucu/ziyaretçi olduğunda "arama motorları" otomatik olarak oluşturduğunuz makalelerin görünmesini sağlar.

SEO uyumlu makaleler oluşturmak, arama motorlarının ilk sayfalarında en iyi sonuçları verir ve arama motorlarında yer almaları için oluşturduğunuz makaleleri optimize etmenizden daha fazla fayda sağlayacaktır.Çünkü web sitenizdeki eski makaleleri ne kadar optimize (SEO çalışması yapsanız da) etseniz de çok fazla fayda sağlamaz. Ancak, web sitenizdeki makalelerin de daha fazla okunması veya tıklanmasını sağlamak için yine SEO uyumlu makaleler oluşturmanız gerekmektedir.

Ancak SEO uyumlu makaleler yazmak da kolay bir iş değil. Düzenli bir makale hazırlamaktan farklı olarak, yukarıdaki açıklama gibi göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör var. Gizli anlam dizini anahtar kelimeler gibi arama motorlarında aranan yani sorgulayan anahtar kelimler bulmalısınız.

Yorum Gönder