Disqus Yorum Formu Kurulduktan Sonra Yapılması Gerekenler

3.9.19
Disqus Yorum Formu Kurulduktan Sonra Yapılması Gerekenler

Disqus Yorum Formu Kurulduktan Sonra Yapılması Gerekenler - Bu yazımızda, Disqus'u kurduktan sonra yapmanız gereken önemli bilgilerden bahsedeceğiz. Bunun için ilk yapmanız gereken Topluluk Ayarlarını kontrol etmek.

1. Topluluk Ayarlarını Yapılandırma

Topluluk Ayarlarında ön denetimi kontrol edin. Ön denetim, sitede görünmeden önce kontrol edilerek veya düzenleme yaparak yorumlara onay vermizi sağlar. Böylece tüm yorumları, bağlantı içeren yorumları veya belirli sözcükleri ("küfür", "taciz", vb.) içeren yorumları önceden kontrol edebilirsiniz.

Medya Ekleri ayarı, sitenize yorum yaparken ziyaretçilerin resim göndermesine izin verilip verilmeyeceğine karar vermenizi sağlar.

Uygun görülmeyen yorumlar, belirli sayıda işaretlendikten sonra formdaki görünümden otomatik olarak kaldırılır. Bunu 3 veya 5 bayrak olarak ayarlamanızı öneririz, ancak bu kitlenize bağlı olarak değişebilir.

Belirli bir süre sonra yorumları otomatik olarak da kapatabilirsiniz. Bu, yorumların öncelik düzeyini yönetmenize yardımcı olur ve ekibinizin daha yeni, daha aktif yorumları seçmesine öncelik verir. Yani bir süre belirleyerek, onaylanmamış yorumları bu süre sonunda otomatik olarak kaldırabilirsiniz.

Web siteleri için topluluk ayarları önerilerimiz aşağıdaki resimde gösterilmiştir.

Disqus Yorum Formu Kurulduktan Sonra Yapılması Gerekenler

2. Denetim Ekibini Oluşturma

Yorum denetimleri için moderatörler ekleyin. İyi yönetilen bir Disqus, daha fazla ziyaretçiyi yorum yapmaya teşvik eder ve ziyaretçilerin tekrar gelmesini sağlar.

Moderatörler, incelenmek üzere işaretlenmiş bekleyen yorumları onaylayabilir, yorum politikanızı ihlal eden yorumları silebilir ve bazı kişileri engelleyebilir. Moderatör Ayarları sayfasından Disqus hesabının kullanıcı adını girerek moderatör olarak birini ekleyin.

Disqus Yorum Formu Kurulduktan Sonra Yapılması Gerekenler

Birden fazla siteyi yönetiyorsanız, Disqus panelinize yönetici ekleyin; böylece birileri ekibinizden ayrılırsa erişiminizi kaybetmezsiniz. Bunun için ortak bir ekip hesabı belirlemenizi önerilir.

Disqus Yorum Formu Kurulduktan Sonra Yapılması Gerekenler

Yeni veya beklemede olan yorumlar için denetleme e-posta bildirimlerini açın, yeni yorumları zaman kaybetmeden denetleyin. Her moderatörün kendi Disqus hesabı için Moderasyon ayarlarından bunu etkinleştirmesi gerekir.

Bir yorumu spam olarak onaylamak, silmek veya işaretlemek için basit anahtar kelime komutlarını kullanarak, yorumları doğrudan e-postayla bile denetleyebilirsiniz. E-posta bildirimini yanıtlamak, kullanıcının yorumuna cevap vermenizi sağlar.

Yorum gönderirken, denetleyicilerin adlarının yanında görünen bir rozet var, bu rozetler kullanıcılar tarafından kim olduklarını bilmelerini sağlar. Bu rozeti Topluluk Ayarlarınızdan özelleştirin.

Son olarak, okuyucularınızın sizi tanımasını kolaylaştırmak için avatarınızı ve kısa bir açıklamasını ekleyerek kullanıcı profilinizi güncelleyin.

3. Ana Sayfanıza Yorum Sayısı Ekleyin

Ana sayfanızdaki yayınlar için yorum sayısı bağlantıları ekleyerek kullanıcıların yorumların nerede olduğunu bilmelerini sağlayın.

Yorum sayısı bağlantıları eklemek, sayfanıza JavaScript kodu eklemenizi gerektirir. Bu konuda daha ayrıntılı bilgiler ve yardım almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Disqus Yorum Sayısı Bağlantısı Nasıl Eklenir?

Yorum sayısı bağlantıları, kullanıcıların yalnızca bir tıklamayla bir yoruma dönmelerini de kolaylaştırır.

4. Yorum Politikası Oluşturma

Yorum Politikanız, sitenizde yorum yapma kuralları hakkında kullanıcıları bilgilendirir ve kullanıcıların davranışlarını etkileyebilirsiniz.

Disqus Yorum Formu Kurulduktan Sonra Yapılması Gerekenler

Disqus'ta, doğrudan yorum formu üzerinde görünen bir Yorum Politikası oluşturabilirsiniz. Bu, tüm kullanıcılara uyarı ve bilgilendirme kolaylığı sağlar.

5. Disqus Yorum Sisteminizi Tanıtın

Sitenize Disqus eklediniz ancak takipçilerinize bunu duyurmadınız! Bunun için bir tanıtım yazısı, kullanıcıların bir hesap oluşturma ya da ilk yorumları yayınlama konusunda yardımcı olacak basit bir eğitim sağlar.

Bu önemlidir, ziyaretçiler yeni bir sistemde yorum yapma ve cevap verme ile farklı özellikleri test etme imkanı bulurlar.

6. Yorumları Cevaplayın

Son olarak, sitenizde yapılmış olan yorumlara katılın. Öncelikle yorumları yanıtlayarak kullanıcılar ile iletişim kurun. Soruları cevaplayabilir, ilk kez yorum yapanları memnuniyetle karşılayabilir ya da katkılarından dolayı birisine teşekkür edebilirsiniz.

Bu, değerli yorumların sayısını artırmak aynı zamanda kaliteli bir kullanıcı topluluğuna sahip olmanın basit bir yoludur ve kullanıcılara verilen cevaplar memnuniyetle karşılandığını bildirir.

Yani, Disqus'u yükledikten sonra yapmanız gereken bunlar. Henüz Disqus'ı kurmadıysanız, Disqus kurulum bilgileri için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Blog Sitesine Türkçe Disqus Yorum Sistemi Ekleme

Bizi takip ettiğiniz için teşekkürler.

Yorum Gönder