Bloglarda Adsense Reklamlarının Askıya Alınması Hakkında Bilgiler

17.10.19
Blog Sitelerinin Adsense Hesabı Neden Askıya Alınır?

Blog Sitelerinin Adsense Hesabı Neden Askıya Alınır? - Bu yazımızda, son zamanlarda bazı blog sitelerinde Adsense reklam görüntülemelerinin kısıtlanmasının nedenlerini paylaşacağız.

Adsense reklam görüntülenme kısıtlanmasını etkileyen 2 (iki) sebep var; birincisi blog trafiğinin değerlendirilmesi ve ikincisi geçersiz trafik.

Blog Trafiğinin Değerlendirilmesi

Reklam sunumu sınırlandırması trafik değerlendirmesinden (yetersiz trafikten) kaynaklanıyorsa, bu sorun, blog trafiğinin çok düşük olması anlamına gelir. Bu nedenle, blog içerikleri tıklanma alıncaya kadar reklam görüntülemesi olmaz.

Bunun üstesinden gelmek için elbette blog trafiğini artırmak gerekir. Örneğin, blog sitesini güncel tutarak ve blog yazılarının çeşitliliğini artırarak.

Blog sitesinin güncel tutulması blog trafiğini artıracaktır. Arama motorlarıdan gelen trafik benzersiz ziyaretçiler olduğu için Adsense reklam çeşitliliği de artar.

Yeni bir blog oluşturulmuşsa, öncelikle blog sitesinin trafiğinin artırılması gerekir. Ziyaretçi trafiği artmış olan blogun Adsense başvuru ve onay süreci çok kısa sürmekte. Blog sitesinde herhangi bir ihlal söz konusu olmadığı durumda Adsense hesabı %100 onaylanır.

Geçersiz Trafik

Adsense reklam gösterimlerinin askıya alınmasının veya sınırlandırılmasının ikinci nedeni geçersiz trafikten kaynaklanıyor.

Geçersiz trafik, ziyaretçileri tıklamaya teşvik edecek hile veya benzer şeylerden kaynaklanır.

Bunun çözümü için, reklam yayınlama politikalarına uygun olacak şekilde ziyaretçi trafiğini artırmanın püf noktalarını kullanmak ve yanlış veya hatalı tıklamalara neden olabilecek reklam yerleşimlerinin kontrol edilmesi gerekir.

Reklam yerleşimi konusunda kafanız karışıyorsa, yalnızca otomatik reklamları kullanmaya çalışın. Böylece reklam yerleştirme anlanlarını tespit edebilirsiniz.

Adsense reklam gösterimi kısıtlaması olduğunda, Adsense hesabına her zamanki gibi erişim sağlanabilir. Ancak büyük riskleri önlemek için belirtmiş olduğumuz sorunları bir an önce çözün.

Yorum Gönder