iFrame Başlık Sorununu Giderme

6.10.19
iFrame Başlık Sorununu Giderme

iFrame Başlık Özelliği Neden Eklenmeli? - iFrame, sayfa içerisine dökümanlar, videolar ve interaktif medya yerleştirmenizi sağlayan HTML koddur. iFrame HTML kodları da web sayfalarının önemli elementlerinden biridir. Tüm web sitelerinde kullanılan iFrame kodu başlık niteliğine sahip olması gerekir.

Örneğin Youtube videolarını blog sayfalarına gömdüğümüzde, erişebilirlik konusunda "<frame> veya <iframe> öğelerinin başlığı olmayan" bir hata alırız.

Hata, Youtube iframe'in başlık özelliğe sahip olmamasından (donatım eksikliği) kaynaklanmakta. Bu sorunu gidermek ve böyle bir hata ile karşılaşmamak için her iframe'in bir başlık niteliğine sahip olması gerekir.

iFrame'e başlık niteliğinin eklenmesi çoğu blog yazarının aşina olmadığı bir durum, çünkü bunu sosyalleştiren pek kimse olmadı. Youtube ve Adsense'nin sahibi Google, embed başlık özelliğini henüz geliştirmedi.

iFrame'e Başlık Niteliği Eklemek Neden Önemli?

Çünkü arama motorları, gömülü içerikleri tanımlamak için çerçeve başlığı arar. Eğer, iFrame başlık özelliğiyle işaretlenmemişse, sayfa öğelerinin ne olduğunu tam olarak tanımlayamaz. Böylece, açıklayıcı ve benzersiz başlıklar eklemek, arama motorları iFrame'in daha hızlı bulunmasını sağlar.

Bundan böyle, tüm iFrame'lerin açıklayıcı ve benzersiz başlık özelliği değerine sahip olmasını sağlayın. Dikkat etmeniz gereken bir şey daha, bir sayfada 1 (bir)'den fazla iFrame varsa, başlık nitelikleri de farklı olmalıdır. Yani aynı başlığa sahip olmamasına dikkat edin.

iFrame öğesine başlık niteliğini aşağıdaki gibi ekleyebilirsiniz:

<iframe src="..." title="Etli Yoğurtlu Nohut Yemeği Tarifi"></iframe>

İFrame içindeki başlık etiketi açıklayıcı olmalı ve gömülmüş içeriğin ne olduğu kısa ve net bir şekilde açıklamalıdır.

Ve title niteliği aslında bu örnekte olduğu gibi boş olmamalı, metin içermelidir:

<iframe src="..." title=""></iframe>

AMP kullanıcıları da aynı şekilde amp-iframe etiketlerini title niteliğiyle tanımlamalıdır.

Yorum Gönder