Blog Ziyaretçi Trafiğini Artırırarak Daha Fazla Para Kazanmanın Yolları

21.12.19
Blog Ziyaretçi Trafiğini Artırırarak Daha Fazla Para Kazanmanın Yolları

Blog Ziyaretçi Trafiğini Artırırarak Daha Fazla Para Kazanmanın Yolları - Yeni bir blog açtınız ve hatta blog dünyasında yenisiniz. Blogosfer yani blog dünyası, 100 milyonu aşkın ve artmaya devam eden kullanıcı sayısıyla devasal internet ekosistemidir.

  • Peki, bu ekosistem içerisinde yerinizi tam olarak biliyor musunuz?
  • Blog sitenize ziyaretçileri nasıl davet edeceksiniz veya nasıl çekeceksiniz?

Bu soruların cevaplarını biliyor musunuz, bilmiyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız, şimdi sizlere birkaç ipucu vererek bunları nasıl yapabileceğinizi anlatacağım.

Blog sitenizi güncel tutun: Ziyaretçi ve takipçi kazanmanın ilk adımı, kaliteli içerikler oluşturarak blog sitesini güncel tutmaktır. Oluşturduğunuz içerikler, ziyaretçilerin ilgisini çekmeye başladığında, yeni içerikleriniz için ziyaretçiler tekrar blog sitenizi ziyaret edeceklerdir. Unutmayın ki, bir blog yazarı için en önemli takipçi kitlesi sadık olandır. Çünkü, sadık bir ziyaretçi blog sitesinde daha fazla zaman geçirir ve blog sayfalarının arama motorları tarafından daha değerli olmasını sağlar. Bu ve blog sitenizi güncel tutmanız arama motorlarının dikkatinden kaçmayacaktır. Böylece, arama motorlarının da desteğini alarak kısa bir süre içerisinde blog sitenizin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlayacaktır.

Blog sitenizi arama motorlarına bildirin: Blog sitenizi yeni açtınız, sayfalarınızı oluşturdunuz (hakkımızda, iletişim ve gizlilik) ve ilk blog yazınızı oluşturdunuz yada yayınlamak üzeresiniz; o halde ilk iş olarak blog sitenizin varlığını arama motorlarına bildirmek olacaktır. Blog sitenizi arama motorlarına eklemek ve arama motorlarından faydalanmak için aşağıdaki yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

Dost bloglar: Takip ettiğiniz popüler blog siteleri ile karşılıklı link paylaşımında bulunun. Blog siteniz için kaliteli blog sitesi yönecileri ile diyalog kurun ve dost olun. Aslında bu yöntem Türk blogcularının mantığına aykırı bir durum olsa da bugün popüler olan bir çok blog sitesi bu yönteme başvurmakta. Bu yöntemi tüm blogculara öneriyorum.

Yorum: Yorumlar genelde görüş bildirmek veya konu hakkında bilgi edinmek için yapılır ve blog trafiğini artırmanın esaslı araçlarından biridir. Türk blogcularının ve ziyaretçilerinin yorum yazmak yada bırakmak gibi bir alışkanlığı yok. Türk ziyaretçilerinin yorum şekli ve mantığı basit bir yönteme dayalı ("teşekkür ederim", "çok güzel olmuş" yada "burayı anlamadım"). Yorum yaparken bilgi edinmek dışında, eğer bir görüş bildireceksek, konu ile ilgili pratik yöntemler sunarak görüş bildirmeliyiz. İşte bu yöntem, bir blog sayfasındaki içeriğin kalitesini artırmaya ve popüler olmasına direk etki edecektir.

E-posta widget'ı (RSS): Blog takipçilerinizin yeni içeriklerinizden haberdar olması için blogunuza E-posta widget'ı ekleyin ve blog aboneliğinizi başlatın.

Etiket widget'ı: Blog içeriğinizi kategorilere ayırmak ve benzer içeriklerin daha kolay bulunmasını sağlamak için etiket widget'ı kullanın. Böylece blog içi dolaşımını daha basit hale getirmiş olursunuz ve arama motorları etiket widget'ındaki bağlatıları blog sitenizin alt kategorisi olarak tanımlayacaktır.

Sosyal medya: Facebook, Twitter ve LinkedIn gibi profesyonel sosyal paylaşım platformlarının internet dünyasındaki gücü ve önemi tartışmasız ortada. Global ölçekteki web siteleri sosyal medyayı etkin olarak kullanıyor. Siz neden kullanmıyorsunuz? Blog içeriklerinizi tüm sosyalmeda hesaplarınızda paylaşın. Hatta sosyal medya hesaplarınızda blog siteniz için sayfa ve grup oluşturun.

SEO: Türkçesi "Arama motoru optimizasyonu" ve "Search Engine Optimization" kelimelerinin kısaltılmış hali olan SEO, başlı başına kapsamlı bir konu. Ana özelliği sürekli güncellenmesi ve geliştirilmesi gereken bir çalışmadır. Her blogun kendine has bir SEO yapısı var ve SEO çalışmalarınızı da içerikleriniz ile birlikte oluşturursunuz. Yani blog sitenizde bulunan tüm sayfların ayrı ayrı bir SEO çalışması var ve bunu farkında olmadan doğru veya yanlış olarak yapıyoruz. Sayfa arama açıklaması ve içeriklerin anahtar kelimeler ile oluşturulması bir blog için en iyi SEO çalışmasıdır. Burada dikkat etmemiz gereken gelişi güzel bir içerik oluşturmamak.

Kısa ve öz içerikler her zaman daha kaliteli ve popüler olmuştur. Çünkü gereksiz ve tekrarlanan kelimeler kullanılmamıştır. Verilmek istenen mesaj veya bilgi anlaşılır bir şekilde sunulmuştur. İşte arama motorlarının blog sayfalarında aradığı SEO kriteri bu.

Blog görünümüne önem verin: Blog sitenizin görünümü blogunuza sadece şıklık katmaz, Google arama sonuçlarında sıralanmasını da sağlar. Eğer kaliteli bir blog görünümünden bahsedeceksek, basit ve anlaşılır olması gerekir. Kullanılmayan yada az kullanılan eklenti ve menüleri kaldırın.

Misafir blogcu: Takip ettiğiniz popüler blog ve web sitesine konuk yazar olarak içerik yazıları yazabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gerek bir önemli bir nokta var; konuk yazar olarak bir blog sitesine içerik hazırlıyorsanız, bu içeriklerin özgün ve kaliteli olması gerekir. Çünkü, kaliteli içeriklerden kaliteli "backlink" alırsınız.

Yorum Gönder