Google AdSense PIN Kodu Nasıl Alınır?

6.3.20
Gelmeyen Google AdSense PIN Kodu Nasıl Alınır?

Adresinize ulaşmayan veya gönderilmeyen Google Adsense PIN kodu sorunu nasıl çözülür? - Google Adsense PIN'leri, Google size ödeme yapmadan önce adresinizi doğrulayarak hesabınızın güvenliğini sağlamak için Google ekibi tarafından gönderilen gizli bir koddur.

Adsense kazancınız hasabınızın doğrulanması için belirlenen eşiğe ulaştığında, yani kazancınız 10 ABD Doları veya 200 TL ve üzeri olması durumunda; Google, belirtmiş olduğunuz adrese otomatik olarak bir Biraysel Kimlik Numarası (PIN) gönderir.

Bu PIN'lerin adresinize ulaşması yaklaşık olarak 2-4 hafta sürer, ancak ikamet ettiğiniz yere bağlı olarak bu süre daha uzun sürebilir.

Doğrulama PIN'i adresinize ulaştıktan sonra, adresinizi doğrulamak için tek yapmanız gereken Adsense sayfasında belirtilen yere girmek.

PIN'i gönderme tarihinden itibaren 4 ay süre verilir ve PIN'inizi 4 ay içerisinde girmediyseniz, Adsense blogunuzda reklam göstermeyi durdurur.

İkamet ettiğiniz yere bağlı olarak (şehir merkezinden çok uzak olması durumunda) 4 hafta geçmesine rağmen PIN kodunuz adresinize ulaşmamış olabilir. Bu durumda 3 kez PIN isteme hakkınız bulunmakta. İlk PIN isteğinde bulunmanızdan itibaren 4 hafta bekleyin, eğer bu süre içerisinde PIN kodunun gelmediğinden emin olmanız durumunda ikici bir kez PIN iteğinde bulunun ve 4 hafta bekleyin. 3'üncü PIN isteğinden sonra PIN isteği butonu pas duruma getiriliyor.

3 kez PIN isteğinde bulunulmasına rağmen PIN kodu alamayan bir çok Adsense yayıncısı var. Elbette, bu durumda olan Adsense yayıncılarının adreslerini doğrulaması için yapması gereken başka bir çözüm yolu var.

3 kez talep edilmesine rağmen gelmeyen Adsense PIN'lerine nasıl ulaşılır?

PIN kodunu doğrulayamadınız, Adsense ödeme sayfasında bir uyarı mesajı bildirimi olacaktır: "Henüz adresinizi doğrulamadığınız için ödemeniz şu anda bekletiliyor."

Şimdi, 3 kez talep etmiş olmanıza rağmen Adsense PIN kodunuz gelmiyorsa ve tekrar talep etme hakkınız da bulunmuyorsa, lütfen sayfanızda bulunan kırmızı uyarı mesajı bildirim kutusnda bulunan "Daha Fazla Bilgi Edinin" bağlantısını tıklayın.

Adsense yardım sayfasına gideceksiniz. Burada "PIN sorunu"nu tıklayın. Ardından "PIN Sorunlarını Giderme" düğmesini bulun ve lütfen bir sonraki sayfadaki soruları yanıtlayın. Ve en alttaki "Bize ulaşın" bağlantısını tıklayın.

Ardından bir sonraki sayfada, lütfen AdSense hesabınıza uygun olarak istenen verileri girin. Bu sayfaya da kimlik kartımızın bir fotoğrafını yüklememiz gerekiyor, işlemleriniz tamamlandıktan sonra lütfen "Gönder"i tıklayın.

Adsense PIN kodu sorunu çözümü için yapmış olduğunuz yukarıdaki işlemlerden sonra, lütfen en az 24 saat bekleyin; Adsense sizinle e-posta yoluyla iletişim kuracaktır.

Bu işlemleri yaptığınız andan itibaren Adsense geliriniz minimum ödeme limitine ulaştıysa, Google ödemeyi hemen gönderir.

Umarım sizin için faydalı olmuştur. Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Yorum Gönder