Blogger ve WordPress - SEO açısından hangisi daha iyi?

6.5.20
Blogger ve WordPress - Hangisi SEO için daha iyidir?

Blogger ve WordPress - SEO açısından hangisi daha iyi? - Hem Blogger'ı hem de WordPress'i uzun zamandır kullanıyorum. Arama Motoru optimizasyonu (SEO) düşünürsek o zaman hangisi daha iyidir, Blogger mı yoksa WordPress mi? Bu bloglama platformlarının her ikisinin de artıları ve eksileri var.

Daha fazla ilerlemeden önce, bu karşılaştırmanın Blogger ile WordPress.org arasında olduğunu bilelim. İkisinin de tamamen farklı olmasından dolayı karşılaştırmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Blogger ve WordPress.com hakkında konuşmak belki de daha mantıklı olurdu. Blogger ile WordPress.org'u karşılaştırmanın tek nedeni, sahip oldukları büyük kullanıcı tabanından kaynaklanıyor.

Blogger - Kullanımı Kolay ve Google Destekli

Blogger, Google'ın kullanımı kolay arayüzü ile ücretsiz bir blog platformudur. Yıllar boyunca kullanılabilirliğini artırmak için birçok yeni özellik eklenmiştir. Blogger ile açılan bir blogspot bloguyla bazı çekici özellikler de birlikte geliyor.

Özellikler:
  1. Bir Blogger temasını istediğiniz gibi özelleştirme
  2. Marka değeri oluşturmak için özel alan adı kullanımı
  3. Kolayca içerik eklemek için tonlarca widget

Blogger Robots.txt İndeksleme Uyarı Sorununu Giderme

Bunların dışında, son güncellemede robots.txt dosyası ekleme seçenekleri, özel kalıcı bağlantılar vb. gibi SEO ile ilgili bazı özellikler eklendi. Blogger'ın en son sürümünde dinamik blog düzenleri ve mobil şablonlar da mevcut. Yakında veya daha sonra WordPress'te bulunan özelliklerin çoğu Blogger'da da görülebilir (Bu çok önemli).

WordPress - Eklentiler, Temalar ve Daha Fazlası

WordPress, blogcular, web master'lar ve şirketler tarafından yaygın olarak kullanılan açık kaynaklı bir CMS aracıdır. Topluluk üyelerinin katkıda bulunduğu binlerce ücretsiz tema ve eklentinin kullanılabilirliği ile WordPress, şimdiye kadarki bloglama platformlarının en iyilerden biridir ve kullanımı ücretsizdir.

Uzun Makaleler SEO için Daha Mı Faydalı?

WordPress, blogunuzun görünümünü özelleştirmek için tam esneklik sağlar. Aynı zamanda ücretsiz SEO eklentilerini kullanarak blogunuzu arama motorları için kolayca optimize edebilirsiniz. WordPress, iş forumları ve kupon siteleri vb. gibi karmaşık web uygulamaları oluşturmak için de kullanılabilir. Son olarak, rahatsız edici olan tek şey, hosting almanız (ücretli) gerekiyor.

Blogger ve WordPress - Hangisi SEO için daha iyidir?

Kullandığınız blog platformu ne olursa olsun, içerik benzersiz olmalıdır. Yani bu karşılaştırmada permalink yapısı, sayfa yükleme hızı ve SEO eklentileri vb. gibi özellikleri karşılaştıracağız.

Kalıcı yapı

WordPress, özel kalıcı bağlantıları tanımlama esnekliği nedeniyle popülerdir. Özel kalıcı bağlantılar kullanarak, tüm hedeflenen anahtar kelimeleri bağlantının içine eklemek çok kolaydır. Daha sonraları Blogger da aynı uygulamayı sınırlı seçeneklerle uyguladı. Dolayısıyla WordPress, kalıcı bağlantı yapısı açısından Blogger'ın önünde.

Sayfa yükleme hızı

Düz bir şablonu olan bir Blogger blogunu ve varsayılan temalı WordPress blogunu göz önünde bulundurarak Blogger'ın WordPress'e kıyasla çok daha hızlı yüklendiğini fark ettim. Google, Sayfa Yükleme Hızını önemli SEO sıralama faktörlerinden biri olarak gördüğünden, buna dikkat etmeliyiz. Tabii ki bir önbellek eklentisi kullanarak WordPress'i de hızlandırabiliriz.

SEO eklentileri

WordPress'te birçok ücretsiz ve premium SEO eklentisi mevcuttur. Öte yandan Blogger, dahili özellikleri kullanmak dışında SEO için başka seçeneklere sahip değildir. SEO üzerinde daha iyi kontrol sahibi olmak istiyorsanız, şimdilik WordPress ile gitmek iyi gibi görünüyor. Kaliteli ve düzenli içeriklere SEO ne fayda sağlar ki :).

Ücretlendirme

Blogger'ı kullanmak tamamen ücretsizken, WordPress bir barındırma alanına kurulacak bir pakettir. Güvenilir olmayan ücretsiz hosting sağlayıcıları göz önüne alındığında, iyi bir hosting sağlayıcısından biraz alan satın almanız gerekir. Eğer ciddi bir blogcu veya webmaster iseniz hosting için harcadığınız paraları kolayca geri kazanabilirsiniz.

Sonuç

Sonuç olarak, %90 oranında WordPress kullanımı tercih ediliyor, çünkü barındırılan bir WordPress blogu veya web site üzerinde tam kontrol sağlanmış oluyor. Blogger'ın iyi olmadığını söyleyemem, ancak özellikleri ve esnekliği bakımından geliştirilmesi gereken çok fazla alan olduğunu düşünüyorum.

SEO Uyumlu Makale Yazmanın Püf Noktaları ve İpuçları

Umarım, Google yakın zamanda Blogger'a yeni özellikler uygular. Tartışma konusu olan Blogger ile WordPress hakkındaki görüşlerinizi lütfeb bizimle paylaşın.

Yorum Gönder