Blogger Yeni Kontrol Paneli Arayüzü

25.6.20
Blogger Yeni Kontrol Paneli Arayüzü

Son zamanlarda fark etmiş olabileceğiniz gibi, Blogger kontrol paneli arayüzü %100 duyarlı hale getirmek için her geçen gün geliştirilmekte. Blogger mühendisliğine göre, çalışma 2020 Temmuz ayının sonuna kadar tamamlanacak.

Blogger Kontrol Paneli Arayüzü Yeni Özellikleri

Blogger, resmi bloguyla haziran ayında Blogger yeni kontrol paneli arayüzünün varsayılan olarak söz konusu platformun kullanıcılarına değişeceğini duyurdu. Bu bildiriyi daha önceki "Blogger Gösterge Tablosu Duyarlı Hale Geliyor" yazımız ile bildirmiştik. Yine de "Blogger klasik kontrol paneli arayüzüne dön" düğmesini tıklayarak eski arayüze dönebilirler. Bununla birlikte, Temmuz ayının sonundan itibaren, yeni bloglar kural olarak Blogger klasik kontrol paneli arayüzüne artık geri dönemeyecek.

"Önümüzdeki aylarda herkesi yeni arayüze taşıyacağız. Haziran ayının sonundan itibaren, birçok Blogger içerik oluşturucusu yeni arayüzün varsayılan haline geldiğini görse de, sol taraftaki gezinme bölmesinde "eski Blogger'a geri dönün" seçeneğini tıklayarak eski arayüze dönebilirler. Temmuz ayının sonlarına doğru, içerik oluşturucular artık Blogger eski kontrol paneli arayüzüne geri dönemeyecek.", Resmi Blogger blogundan takip edebilirsiniz.

Tasarıma ek olarak, "içerik modeli", "sözdizimi vurgulama" kullanımına ek olarak "RegEx" olarak da bilinen "düzenli ifadeler" gibi birçok yeni özelliğin tanıtımına dikkat ediyoruz. Temanın XML düzenleyicisi, makaleler için ayrılmış HTML düzenleyicisi ve önizleme modu akıllı telefon, tablet ve bilgisayardaki yayınların genel görünümünü görüntülemek için bazı değişiklikler yapıldı.

Ayrıca makale editör sayfasına bazı blogcular için yararlı olabilecek bazı işlevlerin eklenmesi, yani söz konusu editörün araç çubuğundan tablo ekleme ve yabancı dillerde yazı yazmayı kolaylaştıran sanal bir klavyenin dahil edilmesi faydalı olmuş.

Ayrıca, arka uç arama işlevi daha verimli ve daha güçlü hale gelmiştir. Örneğin, makaleleri oluşturma, yayınlama veya güncelleme tarihine göre artan veya azalan düzende sıralayabiliriz. Bunları yeni operatörler kullanarak filtreleyebiliriz.

Ayrıca, bu arama işlevi makalelerin HTML kodunda arama terimini bulabilir. Örneğin, arama çubuğuna "span" koyarak, span etiketini kullandığınız makalelerin görüntülenmesi kolaylaştırılmış. Fonksiyonel bir kullanıma hitap eden bir işlev.

Son olarak, Blogger'ın kullanıcılarının yeni arayüzde gözlemlenen önerileri ve hata raporlarını bildirmek için bu etkiye özel "İnceleme bırak" butonu aracılığıyla davet edildiğinizi de unutmayın.

Yorum Gönder