Blog Sitesinde Görünen Bazı Otomatik Reklamları Kaldırma

21.5.19
Adsense

Blog Sitesinde Görünen Bazı Otomatik Reklamları Kaldırma - Adsense reklamları Blogger'dan para kazanmanın hala temelini oluşturmakta. Bu nedenle, Adsense bazı reklam türlerini yayıncılar için geliştirmeye devam ediyor.

Otomatik reklamların varlığı, yayıncıların bloglara reklam kaydetmelerini kolaylaştırmayı ve tabii ki Adsense yayıncılarının gelirlerini artırmayı amaçlamakta.

Otomatik reklamlarla, Adsense blog yapısını okuyabiliyor ve potansiyel yerlere otomatik reklam yerleştirebiliyor. Otomatik reklamlar için reklam kodunu blog sayfanızın tema editör sayfasına bir kere eklemeniz yeterli olacaktır. Böylece otomatik reklam kodunu farklı yerlere tekrar tekrar eklememize gerek yoktur.

Maalesef, bazen otomatik reklamlardan gelen reklamlar arzu edilmeyen yerlerde görünüryor, blogda yer alan unsurları ve blog görünümünü etkiliyor, bu da göze hoş görünmeye bir düzen oluşturuyor.

Şimdiye kadar belirli öğelerde otomatik reklamların ortaya çıkmasını önleyen bir özellik yoktu. Yalnızca görüntülenen reklam türünü seçebilir ve belirli URL'lerde reklamı önleyebiliyordu.

Bunun için, belirli reklam öğelerinin görünmemesi ve otomatik reklamlardan kaynaklanan görüntü düzensizliğini ortadan kaldırmak ve belirli bir öğeyi saklamak için bir çözümde yolu da CSS display:none ile ortadan kaldırama.

Otomatik reklamlar, google-auto-placed sınıfları olan etiketleri kullanarak blogdaki öğelere reklam ekler. Şimdi display:none etiketi ile kaldırıyoruz.

Örneğin, genellikle otomatik reklamlar ön etikette görünebilir, böylece yayındaki kodun görünümünü bozabilir, bu nedenle aşağıdaki CSS'yi kullanabiliriz.

CSS
.post-body pre .google-auto-placed {display:none}

Veya blog istenizin başlık alanında görünebilir ve blog başlığınız şekil olarak düzensiz görünür, bu durumda reklamı kaldırmak için sadece öğenin kimliğini yukarıdaki CSS'ye ekleyin, aşağıdaki örnek CSS kodu gibi olacak şeklide.

Örnek CSS
.post-body pre .google-auto-placed,.header .google-auto-placed {display:none}

Otomatik reklamlardan sızan daha fazla öğe varsa ve onları da istemiyorsanız, onları da yukarıdaki CSS'ye ekleyin.

Bazı reklam öğelerinin kapatılabilir özelliği olduğundan, bu tür reklemler için işlem yapılması gerektiğini düşünmüyorum.

Adsense ile ilgili tüm içeriklere göz atın.

Paylaşmış olduğumuz bilgilerin blogcular için faydalı olacağını düşünüyorum.

Yorum Gönder