SEO Odaklı Bir Blog Yazısı Nasıl Hazırlanır?

6.1.21
SEO Odaklı Bir Blog Yazısı Nasıl Hazırlanır?

Kaliteli blog yazıları hazırlamak tecrübe ve beceri ister. SEO odaklı blog yazısı hazırlamak bir yana, blog içeriğini nasıl paylaşacağı hakkında hiçbir bilgisi olmayan birçok kaliteli içerikler hazırlayan blog yazarları var. Öyleki, herkes SEO odaklı blog yazıları hazırlamayı öğrenebilir. Öğrenmek için bilmeniz gerekenler burada.

Anahtar Kelime Araştırması

SEO odaklı bir blog yazısı yazmaya başlamadan önce, hangi anahtar kelimeleri ve arama terimlerini hedefleyeceğinizi tam olarak bilmeniz gerekir. Konu SEO olduğunda doğru anahtar kelimeleri seçmek savaşın yarısıdır. Ancak, hedef kitleniz ile alakası olamayan arama terimleri kullanmanın bir anlamı olmaz.

Yazmadan Önce Düşünün

Serbest tarzda yazmak veya yaratıcı olduğunuzda, yazmaya başladığınız zaman ortaya çıkan içerikten kormanıza gerek yok. Çünkü bu tarz blog yazıları hazırlamak ve paylaşmak SEO kadar değerlidir. Ancak, SEO odaklı bir şeyler üretmeye çalışıyorsanız, yazılarınızı yazmaya başlamadan önce yazmak için bir plan yapmanız gerekir.

Hazırladığınız her blog içeriğinin SEO'nuza sağladığı desteğin ötesinde bir amacı ve değeri olmalıdır. Sürekli olarak SEO odaklı yazıyorsunuz, ancak orjinal ve organik içerik yolunda çok az şey üretiyorsanız, kaliteniz kısa sürede düşecektir.

Yazılarınız İçin Bir Yapı Oluşturun

Blogunuzda yayınladığınız her makale bir giriş, bir ana gövde ve bir sonuçtan oluşmalıdır. Makale planlamanızın bir parçası olarak, bu bölümlerin her birinde ne söyleyeceğinizi ve na anlatacağınızı düşünün. Bu size yazılarınızın kaba bir özetini verecektir. Taslağınızı oluşturduktan sonra yazmaya başlamayabilirsiniz.

Yazılarınızı Bölmek İçin Paragraf ve Başlık Kullanın

Yazılarınızda paragraf kullanmak çok önemlidir. Çoğu blog yazarı paragraf kullanıyor, ancak çok az blog yazarı bunu doğru bir şekilde kullanıyor. Yeni bir paragrafa başlamanın her zaman mantıklı bir nedeni olmalı, yeni bir paragrafa sırf düzenli görünsün düşüncesi ile başlamamalısın.

Yazılarınızı paragrafa ayırmanın yanı sıra, başlıkları ve alt başlıkları kullanarak daha da alt bölümlere ayırabilirsiniz. Bunlar, yazılarınız gözden geçirilmesi kolaylaştırır ve hadef kitlenizin, aradıkları bilgilere ulaşmak için yazılarınızı hızlı bir şekilde taramasına olanak tanır.

Büyük Silahları Ne Zaman Çağıracağınızı Bilin

SEO stratejinizin sorumluluğunu bilmek, uzun vadede önemli avantajlar sağlayacaktır. Bununla birlikte, özellikle SEO ile ilgili çok fazla deneyiminiz yoksa, her şeyi kendiniz yapmak zorunda değilsiniz. Bir karmaşa içerisine sıkışıp kalabilirsiniz, bundan nasıl kurtulacağınızı bilmiyor olabilirsiniz, SEO yönetimi söz konusu olduğunda nereden başlayacağınızı da bilmiyor olabilirsiniz. Ancak bazı web sitelerinden veya Google, Youtube ve Adwords gibi platformlardan ihtiyacınız olan bilgilere inceleme yaparak ulaşabilirsiniz. Destek sağlayan web sitelerinden de faydalanabilirsiniz.

Yüksek bir SEO puanının faydalarını ve blogunuz için uyguladığınız para kazanma stratejisi üzerindeki etkilerini düşündüğünüzde, SEO'nuzu idare etmek için daha profesyonel planlar yapmalısınız.

SEO uyumlu blog yazısının sanatında ustalaştıktan sonra, SEO puanınızı artırmakta hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Yüksek SEO puanı ile trafiğiniz artacak ve bununla birlikte para kazanma fırsatlarınız da artacaktır.

Yorum Gönder