Blogger 2018'de Yeni Güncellemeler Yapacak

30.5.18
Blogger 2018 Güncellemeleri

Blogger, kullanıcılarına yeni hizmetler sunmak için hazırlık yapıyor. Blogger'ı blog oluşturma aracı olarak kullananlar, Blogger kontrol panelinin basit ve kolay kullanımı sayesinde hızlı bir şekilde blog oluşturup paylaşımda bulunabilir.


Yeni başlayanlar için anlaşılması kolay olan widget'lar ile yayın oluşturma, resim ve video ekleme gibi özelliklerinin avantaj sağlaması Blogger'ı popüler blog oluşturma aracı haline getiriyor. Blogger, diğer blog platformları ile rekabet edebilme için, çeşitli hizmetler sunan güncellemeler yaptı. Blogger'ın bazı özelliklerinin güncelleneceğini bildiren 16.05.2018 tarihli bir bildiri aldık. Blogger'da değiştirilecek, silinecek ve eklenecek olan bazı özellikler var.

Blogger, Bazı Özellikleri Güncelleştirecek


Blogger’da yapılacak güncellemeler, kullanıcılar için çok büyük önem arz etmekte. Bu nedenle, Blogger'da neler değişecek, silinecek ve yeni özellik olarak neler olacak? Yönettiğiniz blog sitelerini daha kolay bir şekilde özelleştirmek için, bu özellikler hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

Blogger, güncelleme süresini zamana uygun olacak şekilde, tüm kullanıcıların blog oluşturma deneyimini iyileştirmeyi ve basitleştirmeyi amaçlıyor.

Blogger güncelleme aşamasında yapılan ve yapılcak olan bazı özellikler;

Blogger'da Değişecek Özellikler


  • Google+ Entegrasyonu: Son zamanlarda hata vermeye başlayan Google+ widget'ına daha fazla esneklik katmak için, Google+ widget'ını HTML widget'a dönüştürecek.
  • OpenID: Blogger, yorumlar için OpenID'yi artık desteklemeyecek ve OpenID tarafından daha önce kullanılan yorumlar anonim hale getirilecek. Blogger yeni yorumlar için, Google hesabını veya yalnızca "Anonim" olarak kullanacaktır.
  • Blogger Blogspot ccTLD (Ülkeye Özgü Yönlendirme): Blogger'ın ccTLD'yle bir ülkeye özgü yönlendirme alanı oluşturduğu için, ziyaretçiler blog alanını ülkelerine göre, yani blogspot.com.tr Türkiye için görüyordu. Şimdi bu özellik yeniden orijinaline geri dönecek, böylece bir yönlendirme ülke alanı olmayacak yani tüm blog siteleri blogspot.com alan adıyla görünecek.

Blogger'dan Silinecek Özellikler


Yukarıdaki değişiklerden bazılarıyla birlikte aşağıdaki özellikler de Blogger'dan kaldırılacak. Nedeni ise, Blogger'a yeteri kadar fayda sağlamadığı düşünülüyor.

  • Üçüncü Taraf Gatget'lar: Kumanda panelinde yerleşimde (düzen) bulunan gatget'lar yeniden düzenlenecek.
  • Sonraki Blog: Bu özellik diğer blogların kolayca ziyaret edilmesini sağlıyordu. Ancak, blog sahibi blog listesi widget'ını kullanarak benzer widget'ları kullanmaya devam edebilir.
  • Anket Widget'ı: Yaygın olarak kullanılmadığı düşünülmekte.
  • Textcube Widget'ı

Blogger'a Eklenecek Özellikler


Blogger, yukarıdaki değişikliklerden bazılarına ek olarak, aşağıdaki özelikleri dahil edecek;
  • Özel Alan Adları için HTTPS: Blogger alan adları için SSL özelliği kullanılabiliyor. Ancak, bu özellik draft.blogger.com üzerinden erişilebilir durumda. Bu özelliğe Blogger.com üzerinden doğrudan erişim sağlanabilecek.
  • Multilogin: Bu özellik, blog sahiplerinin, oturum açmadan farklı Google hesapları arasında kolayca geçiş yapmasını sağlıyor. Kullanıcı, sağ üst köşedeki fotoğrafı tıklayarak Google hesabı hesap listesini gösterir.
  • Spanner: Bu özellik tüm Blogger verilerinizi depolamayı içerir.
  • Video Yönetimi: Bu özellik sayesinde yüklenen videoları kolayca indirebilir ve silebilirsiniz.
  • Google Paket Servisi: Bu özellik kullanıcıların tüm Google kullanıcı hesap verilerine Google Paket Servisi'nden kolayca erişmelerini sağlar.

Yukarıdaki güncelleme bilgilerinde Blogger için AMP HTML entegrasyonu için bir güncelleme maalesef içermemekte. Bu nedenle, bloglarını AMP HTML olarak kullanmak isteyenler, Blogger desteği olmadan devam edecek.

Yorum Gönder