Blogger Temaları

12.4.20
Blogger Şablonları

Blogger Temaları - Google'un en eski ve en iyi ürünlerinden biri olan Blogger, birçok alanda paylaşım yapmak için kullandığı blog sayfalarından oluşmaktadır. Sizin de bir gmail hesabınız var ise hemen Blogger'a kayıt olabilir ve birbirinden güzel temalar ile blog sayfaları oluşturabilirsiniz.

Her ne kadar Blogger ücretsiz bir şekilde onlarca tema yani şablon kullanımını sağlıyor olsa da SEO uyumlu temalar oldukça önem arz etmektedir. Daha iyi ve mobil uyumlu olan, çok daha gelişmiş özelliklere sahip SEO uyumlu Blogger temalarını siz de tercih edebilir ve bu şablonları blog sayfanıza uygulayarak kullanabilirsiniz.

Blogger Tema Çeşitleri

Blogger Temaları blog sayfalarını kullanan kişi sayısı arttıkça farklı şablonlara olan ihtiyaç da aynı oranda artış göstermektedir. Kullanıcı sayısının artması tema tasarımlarının geliştirilmesine yardımcı olmuş oldu.

Blog İçin En İyi Tema Seçimi Nasıl Yapılır?

Bu sayede her geçen gün daha gösterişli, şık ve daha profesyonel Blogger Temaları piyasada yerini almış oldu.

Blogger Tema Koleksiyonu İkinci Serisi

Film ve dizi eleştirileri için kullanılan temalar, yemek tarifeleri için kullanılan temalar ve kişisel blog temaları gibi farklı alanlarda birçok yeni tema tasarımları piyasa yer almaktadır. Peki, bu temaları nasıl kullanabiliriz. Blogger temaları blog sayfasına nasıl yüklenir ve nasıl kullanılabilir gibi soruların cevaplarını bulabileceğimiz bu yazımızın devamını okumanızda fayda sağlayacaktır.

Blogger Tema Nasıl Yüklenir?

Öncelikle Blogger'a giriş yaparak tema yükleme işlemine başlayabilirsiniz. Sayfaya giriş yaptıktan sonra, Blogger kontrol menüsüne geldiğinizde temayı yani şablonu yüklemek istediğiniz adresin seçenekler bölümünden açarak şablonu seçiyoruz. Tema yüklemek için karşınıza Blogger şablonlarının olduğu pencere çıkacaktır. Yedekle/Geri/Yükle butonuna basıyoruz. Bize bir ekran açılıyor oradan Dosya Seç kısmını seçiyoruz. Bu işlemi de gerçekleştirdikten sonra daha önce indirmiş olduğumuz tema dosyasındaki uzantıyı seçip kaydediyoruz. Bu uzantı .XML olarak belirtilen kısım olacak. Daha sonrasında yükleme yapıyorsunuz. Dosyayı yükleme yaptıktan sonra Blogger temanızı blog sayfasında kullanabiliyorsunuz. Bu anlattıklarımızı adım adım sizler de uygularsanız blog sayfasına tema ya da şablon yüklemesinin ne kadar basit olduğunu sizlerde göreceksiniz.

Blogger Haber Temaları

Güncel haberlerin sunulduğu blog sayfaların kullanılan ve en çok tercih edilen Blogger haber temaları oldukça ilgi görmektedir. Her geçen gün Blogger kullanıcılarının sayılarının artması haber temalarının da tasarımlarının yenilenmesi ve geliştirilmesini sağlamaktadır. Farklı tasarımlarla okuyucuları daha keyifli bir şekilde sayfada tutmayı başaran Blogger haber temaları farklı tasarımlara da ihtiyaç duymaktadır. Daha dinamik ve daha profesyonel bilgi aktarımını gerçekleştirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle ilgi çekici temaların daha çok tercih edildiği haber blog sayfalarında her gün bir yenisi eklenerek web siteleri güncellenmektedir. İçeriğinde bulunan bilgiler kadar, görünümünde insan algısında uyandırdığı etki ancak haber temaları sayesinde gerçekleşir. O nedenle ilgi odağının blog sayfası olmasını amaçlayan her Blogger haber temalarına büyük önem vermek gerektiğinin bilincinde olarak sayfasının görselini daha zenginleştirebilir.

Blogger Video Temaları

Blog sayfalarında video içerikli paylaşımlar gerçekleştirmek için video temalarının varlığı oldukça önem arz etmektedir. Tema sağlayıcılar tarafından üretilen temalar, hazırlamış olduğunuz blog sayfasının amacına uygun bir şekilde hizmet etmesini sağlar. Sizlerde Blogger video temaları seçimini gerçekleştirirken buna önem verirseniz daha çok kitleyi sayfanıza toplamış olursunuz. Vermek istediğiniz hizmet ya da mesaj ne ise ona uygun bir Blogger video teması kullanmanız web sitenizin daha çok ilgi görmesinde fayda sağlayıcı olacaktır. Görsel seçimi bu konuda son derece önemli bir işlemdir. Video teması da canlı bir şekilde kişilerin izlenimine sunulan genellikle kısa ve bilgi verici temalardır. Sayfanızda Blogger video temalarını kullanmanızda görsellik açısından oldukça ilgi göreceğini söyleyebiliriz. Sizler ve hizmetinizi, amacınızı anlatan kısa bir video bile blog sayfanızı daha canlı ve daha dinamik ve hatta daha profesyonel gösterecektir.

Blogger Teknoloji Temaları

Eğer bilim ve teknoloji üzerine bir blog sayfası oluşturuyorsanız Blogger teknoloji temaları tam da sayfanıza göre uygundur. Görselliğin daha çekici ve bağlayıcı olduğu sosyal medya sayfalarında sizlere sunulan bu imkânlardan yararlanmanızda oldukça fayda vardır. Teknolojik bir ürün tanıtımı ve teknik bir bilgi hizmeti veren blog sayfalarının en çok ihtiyaç duydukları Blogger teknolojik temaları amacına uygun olarak kullanabilir ve kitle trafiğini blogunuza çekebilirsiniz.