Blog Başlığı ve Yayın Başlığı Arasına Ayırıcı Ekleme

Arlina Design: Blog Başlığı ve Yayın Başlığı Arasına Ayırıcı Ekleme 19.8.16
Blogger SEO

Blogunuzun başlığı ve yayınlarınızın başlığı arasına bir ayırıcı (sparator) eklemeniz blogunuzun SEO (arama motoru optimizasyonu) ayarları için faydalı olur. Blogcular ve blog yöneticileri genelde (|) veya (/) ayırıcı olarak kullanır. Siz de blogunuza uygun olanı kullanabilirsiniz. Örneğin: (+, =, /, |, \.) birini kullanmak çok önemli değildir. Blog başlığınıza bir ayırıcı  eklemenin nedeni, sadece blog SEO ayarlarını ve blogunuzun trafiğini artırmayı optimize etmektir. Blogunuza ayırıcı eklemek çok kolay, bu sadece başlık kodunuzu özelleştirmek için küçük bir değişiklik yapacaksınız.

Blog başlıklarına ayraç nasıl eklenir?

Şimdi blog başlığı ve yayın başlığı arasına ayracı eklemek için aşağıdaki adımları izleyin.

1. Blogger hesabınıza giriş yaparak blogunuzun gösterge panelini açın. Açılan sayfada (gösterge panelini) sol tarafında bulunan Şablon > HTML'i Düzenle sekmesine tıklayın.

2. Açılan şablon kodları sayfasında klavyenizin CTRL+F kombinasyonunu kullanarak <title><data:blog.pageTitle/></title> meta başlık kodunu bulun.

3. Yukarıda bulduğunuz meta başlık kodu ile aşağıdaki meta başlık kodlarını değiştirin.
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'><title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title><b:else/><title><data:blog.pageTitle/></title> </b:if>

4. Yukarıdaki kodu ekledikten sonra şablonu kaydedin. Blogunuza yeni bir yayın eklediğinizde, yayını blogunuzun sayfasında görüntülediğinizde tarayıcınız üzerine fare (mause) ile geldiğinizde değişikliği görebileceksiniz. Eğer blog başlıklarınızda (|) ayırıcı olarak kullanmak istemiyorsanız, /, \, {}, [,] ya da bir ayırıcı kullanabilirsiniz.

Etiketler: Blogger SEO ipuçları, Blogspot SEO, Blogger yardım, Blogger SEO ayarları, Blogger meta etiket ayarları

Yorum Gönder