Blog Yazar Profilini Güncelleme Zamanı

2.2.19
Google+ hesabınız 2 Nisan 2019'da kullanıma kapatılacaktır.

Google Google+ sosyal medya hizmetini, hizmetteki hatalardan dolayı kullanıcı verilerini sızdırma nedeniyle durdurma kararı almıştı ve Google+ hizmetinin Mart 2019'da kapatılacağını duyurmuştu.

Google+ hizmetinin sona ermesi, Blogger'ı, G+ profilini, G+ widget'larını ve Google+ yorumlarını kullanan blog yazarlarını etkileyecek. Bu sebeple, G+ profilini kullananalarının blog profili 404 hatası ile karşılaşacak, çünkü G+ profil URL'si devre dışı kalmış olacak. Google+ widget'ları, butonları ve yorumları kullanılmayacak. Daha da kötüsü, Google+ yorumları Blogger yorumlarına taşınamaz ve mevcut yorumlar kaldırılmış olacak.

Blog yazarı profilinin 404 hata kodu almayacak şekilde güncellemenin zamanı. Google+ Blogger entegrasyonu 4 Şubat 2019'da sona erecek. 4 Şubat'tan itibaren artık yeni Google+ profilleri, sayfaları, toplulukları veya etkinlikleri oluşturamayacaksınız. 2 Nisan'da Google+ hesabınız ve oluşturduğunuz tüm Google+ sayfaları kullanıma kapatılacak ve ilgili içerikler tüketici Google+ hesaplarından silinmeye başlayacak. Google+ Topluluğunuza ait verileri indirip kaydedebilirsiniz.

Blogger profilinin güncellenmemesi durumunda, blog yazar profili anonim şekilde ve resim olmadan görünecektir. Bu yüzden en iyi yapmanız gereken 4 Şubat 2019'dan önce, profilinizi Google+ profilinden Blogger profiline güncellemelisiniz.

Google+ hesabınız 2 Nisan 2019'da kullanıma kapatılacaktır.

Profilinizi güncellemek için, Blogger kontrol panelinize giriş yapın ve ardından Ayarlar > Kullanıcı ayarları > Kullanıcı Profilini Blogger olarak seçin ve profil adınızı ekleyin ve bir sonraki adıma geçin. Kullanıcı ayarları için Blogger kontrol paneli sayfanızı yenileyin ve Blogger profilinizi düzenleyin. Öncelikle Blogger profil resminizi değiştirin (logo da ekleyebilirsiniz). Blogger profil resminizi daha önce eklemediyseniz, blog yazar proflinizin resim alanı boş görüntülenir.

Google+ hesabınız 2 Nisan 2019'da kullanıma kapatılacaktır.

Ayrıca, Blogger profilini değiştirmeniz durumunda, bu değişiklik Blogger hesabınızdaki tüm bloglar için geçerlidir. Blogger hesabınızda birkaç blog varsa bir blogda yalnızca bir profil değişikliği yapın, diğer blogların yazar profili de aynı Blogger profiline otomatik olarak geçecektir.

Yorum Gönder